Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽIVO: PROMJENA VREMENA

VIDEO Jučer u Zagorju 30°C, a danas pada snijeg: Zabijelila se i Slovenija, padala je i tuča

Snijeg zabijelio Krapinsko-zagorsku županiju
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/31
16.04.2024.
u 17:12

Hladna fronta koja je službeno stigla u Hrvatsku donijela je sa sobom i snijeg u Zagorje, ali i jak vjetar koji je napravio manju štetu u Zagrebu i na istoku Hrvatske

Iako je dan započeo visokim temperaturama za travanj, promjena vremena praćena znatno hladnijim zrakom stigla je u Hrvatsku do podneva. Zasad je jak vjetar srušio nekoliko stabala, a hoće li biti veće štete, znat će se u idućim satima. Međutim, hladna fronta koja je stigla zahvatila je i Sloveniju te izazvala nešto veće poremećaje. 

Državni hidrometeorološki zavod objavio je ranije upozorenje u kojem su upozorili na pad temeprature i promjenu vremena. DHMZ je za cijelu zemlju proglasio meteoalarm, uzevši da je proglašen crveni meteoalarm za područje Kvarnera i Kvarnerića te Velebitskog kanala, što znači da je tamo vrijeme izuzetno opasno.

 

GALERIJA Snijeg zabijelio Krapinsko-zagorsku županiju
Snijeg zabijelio Krapinsko-zagorsku županiju
1/15

Tijek događaja: 

17:12 - Na riječkom su području danas zabilježeni olujni udari vjetra.

Snijeg zabijelio Krapinsko-zagorsku županiju
1/4

17:10 - GALERIJA Snijeg zabijelio Zagorje: Pogledajte nevjerojatne prizore

 
Snijeg zabijelio Krapinsko-zagorsku županiju
1/7

15:40 - Hrvatski autoklub objavio je stanje na cestama.

"Kolnici su mjestimice mokri i skliski u unutrašnjosti zemlje. Zbog ponegdje jake kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama", upozorava HAK.

Foto: HAK


15:34 - U Moščenićkoj ulici jak vjetar otrgnuo je nekoliko grana s jablana, pa vatrogasci uklanjaju grane koje bi mogle pasti na ulicu.

Snijeg zabijelio Krapinsko-zagorsku županiju
1/6

15:22 - Facebook grupa Volim Zagorje objavila je fotografije dijelova Zagorja pod snijegom.


15:13 - Promjena vremena zahvatila je i područje Osijeka, odakle nam je čitateljica poslala snimka te se požalila na znatne vremenske promjene. 

- Grozno, koliko god je bilo nenormalno 30 stupnjeva u travnju, ni ovo nije normalno. Razlika u temperaturi skoro 20 stupnjeva jučer i danas... Opet moramo palit grijanje, spremila sam zimsku odjeću sad je moram vaditi - kazala nam je nezadovoljna Osječanka.


14:43 - Meteorologinja Petra Mikuš Jurković komentirala je za HRT promjenu vremena koja je stigla. 

- Temperature zraka su pale, primjerice u Varaždinu pala je na 10 °C i tijekom dana više neće rasti. Bit će u daljnjem padu. Zahladnjenje sa sjevera će relativno brzo zahvaćati i ostatak zemlje. Prvo unutrašnjost i sjeverni Jadran, a tijekom noći i Dalmaciju - kazala je. Dodala je i kako se očekuje olujni vjetar te kiša, a lokalno i pljuskovi i grmljavina. 

- Ništa nije ekstremno, ali je vrlo naglo. Radi se o upozorenju na vjetar i to olujan vjetar u unutrašnjosti, a na Jadranu prvo olujno I jako jugo, a nakon toga okreće na jaku, pod Velebitom, i olujnu buru s orkanskim udarima. Potpune stabilizacije nema na vidiku. Nastavlja se promjenljivo vrijeme - poručila je.


14:39 - U Zagorju, gdje je jučer bilo 30°C, danas je pao snijeg. Čitatelji su za Zagorje International i snimili snježne nanose. Snijeg je snimljen tako kod Trakošćana.


14:28 - U Sloveniji su već zabilježeni pljuskovi, a ponegdje se očekuje i grmljavina. U općini Šoštanj kod Velenja snimljena je i tuča, kao i u Koruškoj. Na 500 metara visine, između Velenja i Slovenj Gradeca pao je i snijeg. Osim toga, piše 24ur, nije isključeno da će snijeg pasti i u Ljubljani. 

14:01 - Oko 14 sati je kod zgrade pošte, u vukovarskom naselju Borovo naselje, od siline udara vjetra slomilo se i jedno stablo koje je palo na parkirano vozilo. Za sada je nepoznata šteta, a ubrzo je na lice mjesta stigla i policija. Za sada nema informacija ima li u ovom događaju i ozlijeđenih osoba.  

>> VIŠE OVDJE


13:03 -  Zagrebački vatrogasci intervenirali su oko 12 sati u Gajevoj ulici, kod Arheološkog muzeja, gdje je komad stabla pao na osobni automobil taksi prijevoznika. Naime, vatrogasci su oko 12 sati i 20 minuta zaprimili poziv na intervenciju, a samo desetak minuta nakon poziva započeli su s uklanjanjem grane dužine pet metara s ceste. 

Policijski službenik na terenu nam je potvrdio kako nije nastala značajnija materijalna šteta. No, nije to jedina intervencija zagrebačkih vatrogasaca. Od 7 sati do 12 sati i 30 minuta izašli su na tren čak 12 puta, potvrdili su nam. A radilo se o dva požara i osam intervencija vezanih uz uklanjanje grana i drveća, uklanjanju lima i jednom izvidu vezanim uz automobil na Savi.

>> VIŠE OVDJE

Snijeg zabijelio Krapinsko-zagorsku županiju
1/7
Ključne riječi

Komentara 3

ŠS
Štap sa glavom
15:29 16.04.2024.

Za ovo je 100% kriva trenutno vladajuća stranka!

DA
Dariozz
18:30 16.04.2024.

Ma bilo je ovako već,, devestoitreće,,

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
15:51 16.04.2024.

Bar danas je naš balkan i europsko susjedstvo izvana jednako po snijegu ali iznutra smo 20. ili 30. godina pozadi privredno I 100. godina pozadi mentalno i kulturno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije