Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Pokušao potkupiti suca pa nosio darove njegovim rođacima, a svjedocima nudio posao

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Davor Puklavec/PIXSELL
29.04.2024.
u 16:22

Umjesto da si olakša poziciju, zaradio je novu optužnicu koju je USKOK dostavio Županijskom sudu u Osijeku

Pokušao je, tereti se, podmititi i suca i svjedoke u kaznenom procesu koji se protiv njega vodio - zbog davanja mita i sprječavanja dokazivanja, USKOK je podignuo optužnicu protiv 65-godišnjaka. Svjedocima je nudio novac i posao, a sučevim je rođacima dolazio na vrata i molio ih da predaju sucu darove.

- Optužnicom se okrivljenik tereti da je, razdoblju od početka siječnja do 27. siječnja 2024. u Sibinju, znajući da je pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu protiv njega u tijeku kazneni postupak te znajući koji sudac je predsjednik vijeća u navedenom kaznenom predmetu, s ciljem da davanjem darova za suca i članove njegove obitelji utječe na suca da neovisno o činjenicama utvrđenim u postupku donese povoljniju sudsku odluku za njega, u više navrata dolazio kod sučevih rođaka i tražio da sucu predaju darove, što su oni odbili - priopćio je USKOK.

Osim toga, okrivljenika se tereti da je od kraja 2022. do 12. siječnja 2024. u Slavonskom Brodu, znajući da je Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu pokrenulo istragu protiv njega, a potom i podiglo optužnicu, u više navrata pokušavao utjecati na povlačenje iskaza svjedoka kako bi otklonio odgovornost za kazneno djelo, nudeći zauzvrat zaposlenje kao nagradu, a zatim i novac u iznosu od 500 eura.

- Također je okrivljenik, neposredno prije održavanja prve rasprave, nudio novac svjedoku kako ne bi došao na sud i kako ne bi svjedočio protiv njega - dodaje USKOK.

POVEZANI ČLANCI:

USKOK je u optužnici koju je dostavio na Županijski sud u Osijeku predložio produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika.

>> VIDEO Počinje prvo suđenje 'Građanima Reicha' za veleizdaju i terorizam

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije