Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na x-u

Komentar Amerikanca o Baby Lasagni naljutio mnoge: 'Imam samo jedno pitanje za tebe'

Baby Lasagna
Foto: Eurovision
1/43
29.04.2024.
u 20:30

Muškarac koji se predstavlja kao Dave iz Minnesote tvrdi da je bivši novinar popularnog portala Eurovoix koji izvještava o Euroviziji, a on je podijelio video hrvatskog predstavnika i narugao se njegovom izgovoru engleskog.

Odbrojavanje do početka Eurovizije ušlo je u posljednjih tjedan dana, a nikad više reakcija na nastup hrvatskog predstavnika bilo nije. Naime, Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić (28) nastupit će s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim", a mnogi ga vide kao jednog od favorita. Marko je već odradio prvu probu na eurovizijskoj pozornici te se nalazi u švedskom Malmöu, a društvene mreže i dalje gore kad je u pitanju njegov nastup. 

Posljednja rasprava odvila se na X-u gdje je jedan Amerikanac svojim komentarom razljutio mnoge obožavatelje Eurovizije. Muškarac koji se predstavlja kao Dave iz Minnesote tvrdi da je bivši novinar popularnog portala Eurovoix koji izvještava o Euroviziji, a on je podijelio video hrvatskog predstavnika i narugao se njegovom izgovoru engleskog.
- Jesam li ja jedini kojeg muči njegov 'engleski'? Zar na Balkanu ne uče engleski? Vjerojatno je to ipak zemlja trećeg svijeta -napisao je Dave, za kojeg je ova društvena mreža u međuvremenu dodala upozorenje da nema dokaza da je ikad bio zaposlenik Eurovoixa ili novinar za kojeg se predstavlja. Ovom objavom dobio je svojih pet minuta pozornosti, a mnogi su mu oštro odgovorili. "Je li ovo šala? Sram te bilo", napisala mu je jedna osoba, a on je odgovorio: "Njega treba biti sram što se natječe na Euroviziji s ovim levelom engleskog." "Imam samo jedno pitanje za tebe: jesi li Amerikanac?" pitala ga je druga. Kad joj je to potvrdio, dodala je: "Ništa, sve je jasno." "Volio bih čuti tebe kako pričaš hrvatski", "Amerikanci: 'Engleski vam nije dobar.' Isto Amerikanci: 'Glavni grad Europe je Pariz'", "Ti govoriš engleski jer je to jedini jezik koji ti znaš. On govori engleski jer je to jedini jezik koji ti znaš", "Ti si rasist", "Koliko jezika ti znaš?" pišu mu tviteraši.

Podsjetimo, veliko finale na rasporedu je u subotu 11. svibnja, a njemu će prethoditi dva polufinala u kojima će  dalje proći dvadeset pjesama, a u finalu pridružit će m se zemlja domaćin Švedska i Big 5, zemlje koje najviše financija izdvajaju za ovaj spektakl. 
Marko slovi kao jedan od favorita. Marko je više od mjesec dana bio na prvom mjestu i glasio za glavnog favorita, a sada je na drugom mjestu kladionica sa 17 posto šansi za pobjedu. Na prvom mjestu nalazi se Švicarac Nemo s pjesmom "The Code" i 23 posto šansi za pobjedu, a trećem mjestu je Nizozemska s 14 posto šanse za pobjedu. Potom slijede Italija i Ukrajina koje su ranije slovile kao najveći favoriti ovogodišnje Eurovizije.

VIDEO Baby Lasagna na zagrebački aerodrom prije odlaska na Euroviziju u Švedsku došao u Rimčevoj Neveri

Komentara 7

Avatar ljutapica
ljutapica
22:24 29.04.2024.

Dis Ameriken mast trast as!

MA
marijanka
08:14 30.04.2024.

Ljudi moji ne nasjedajte ovo je Srbin koji zivi u Americi .On vjerojatno bolje zna engleski,imao je vremena da nauci

Avatar Idler 3
Idler 3
22:34 29.04.2024.

Hm...level...priča......velki stručnjaki za HR jezik !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije