Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI 2024

DIP će prve izborne rezultate objaviti u srijedu u 21 sat

Zagreb: Proces tiska izbornih listića za parlamentarne izbore 2024. godine.
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
15.04.2024.
u 16:08

Podatke o odazivu objavit će u dva navrata, u podne i 17 sati.

Prve rezultate izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora, Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će u srijedu u 21 sat, bit će to privremeni rezultati koje će ažurirati svakih 15 minuta.

DIP će odmah po utvrđivanju rezultata glasovanja bez odgode iste objaviti na svojoj mrežnoj stranici, poručuju iz Povjerenstva.

Podatke o odazivu objavit će u dva navrata, u podne i 17 sati. Ti će podaci obuhvatiti odaziv do 11, 30, odnosno do 16, 30 sati u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj te odaziv birača u europskim državama koje su u istoj vremenskoj zoni kao i Hrvatska koji su glasovali u utorak i u srijedu za 11. izbornu jedinicu u kojoj se biraju tri od 151 saborskog zastupnika.

VIDEO Preminuo Josip Manolić

Ključne riječi

Komentara 1

VO
volimnju
23:22 16.04.2024.

mene zanima šta će biti sa neiskorištenim listićima i kako će APIS odraditi izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije