Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČIVALA U MIRU

Umrla je legendarna olimpijska pobjednica. Osvojila medalje u dva sporta, udala se pred 30.000 ljudi

Pixabay
16.04.2024.
u 19:41

Na ekipnom natjecanju susrela se s Hallom Connollyem, koji je samo dan nakon njezina trijumfa osvojio zlatnu medalju u bacanju kladiva. Nedugo zatim vjenčali su se u Pragu pred čak 30.000 uzvanika.

Olga Fikotova - Connolly, bivša olimpijska pobjednica u bacanju diska, umrla je u subotu u 91. godini, objavili su češki mediji. Olga je najsjajnije odličje osvojila u Melbourneu 1956. godine i bila posljednja živuća atletičarka koja je osvojila atletsko zlato na spomenutim Olimpijskim igrama. Trijumfirala je tada svojim petim bacanjem od 53,69 metara.

GALERIJA Dinamo sutra igra utakmicu koja se odgađala od kolovoza

1/5

Na ekipnom natjecanju susrela se s Hallom Connollyem, koji je samo dan nakon njezina trijumfa osvojio zlatnu medalju u bacanju kladiva. Nedugo zatim vjenčali su se u Pragu pred čak 30.000 uzvanika.

 

 

VEZANI ČLANCI:

Nakon vjenčanja Olga se preselila u Sjedinjene Američke Države i nastupila za svoju zemlju na još četiri Olimpijade. Po završetku karijere bila je trenerica i fitness instruktorica, a zanimljivo je da je osvojila i srebro u košarci na Europskom prvenstvu u košarci 1954. godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije