Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVLAČI POZORNOST

Talijani za hit igrača HNL-a spremaju milijune! 'Novi Mandžukić raste u Osijeku'

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
29.04.2024.
u 19:27

"Raste zanimanje za hrvatskog talenta Antona Matkovića, napadača NK Osijeka koji privlači važne europske klubove. Nije još vrijeme za odluku, ali svakako je igrač kojeg treba pratiti", napisao je Fabrizio Romano u mladom Antonu Matkoviću

Anton Matković ponovo je tema u talijanskim medijima. Napadaču Osijeka tek je 18 godina, a već je privukao veliku pažnju u susjedstvu. SportItalia u tekstu pod nazivom "Raste novi Mandžukić" navodi kako Matkovića prate Milan i Atalanta. Još donedavno igrao je za juniorsku momčad Osijeka, a u listopadu prošle godine pridružio se seniorskoj momčadi. Prikupio je ukupno 15 nastupa i zabio dva gola. Prvi pogodak postigao je protiv Dinama u studenom, a drugi protiv Hajduka u travnju.

Matković je svoju nogometnu karijeru započeo u Marsoniji, a 2022. godine dolazi u U17 momčad Osijeka. Njegov je uspon u Osijeku započeo pod Zoranom Zekićem koji je po dolasku u klub među svojim ciljevima naveo i promoviranje mladih talenata kluba. Prvi ga je zamijeti talijanski transfer insajder Fabrizio Romano.

GALERIJA Pogledajte kakve ljepotice dolaze na utakmice HNL-a gledati Dinamo, Rijeku i ostale

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a
1/8

"Raste zanimanje za hrvatskog talenta Antona Matkovića, napadača NK Osijeka koji privlači važne europske klubove - čujem da ga prati Everton. Zainteresirani su i RB Salzburg i Sassuolo, nije još vrijeme za odluku, ali svakako je igrač kojeg treba pratiti", napisao je Romano.

Prema pisanju SportItalije, Milan i Atalanta su za Matkovića spremni ponuditi između četiri i pet milijuna eura odštete. Obzirom na njegov talent, izgledno je da će se i drugi klubovi željeti uključiti u utrku. Kako god bilo, ukoliko se najave o "novom Mandžukiću" obistine, hrvatski izbornik će u budućnosti na raspolaganju imati punokrvnu špicu u napadu vatrenih.

VIDEO Dominik Livaković u velikom problemu. Treba li ovo zabrinuti Dalića? 'Navijači su mu okrenuli leđa'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije