Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPORNO TRENIRA

Nevjerojatna transformacija poznatog sportaša, pogledajte kako danas izgleda

Tyson Fury v Francis Ngannou - Open Workouts
Foto: Ahmed Yosri/REUTERS
1/4
29.04.2024.
u 20:30

– Samo sam trpao u sebe, jeo sam dok sam mogao otvoriti usta. Išla je pizza za pizzom, baš sam se prežderavao. A onda je na red došla puna kutija Thorntonovih čokoladica. Za nedjeljnu večeru znao sam smazati dvije zdjelice trifla, McDonald’sov trostruki cheeseburger, dvije dijetalne Cole i čokoladicu.

Neporaženi svjetski prvaci Tyson Fury i Oleksandr Usyk borit će se 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji za ujedinjenje pojaseva teške kategorije. Meč za apsolutnog prvaka trebala se održati 17. veljače, ali je odgođen za tri mjeseca nakon što je Fury pretrpio ozljedu na sparingu s našim Smakićijem. Naravno, odmah su krenule glasine kako je Kralj Cigana to učinio namjerno kako bi dobio još malo vremena za pripreme.

Britanski teškaš je nedugo zatim objavio fotografiju s priprema kojom je pokazao kako je već tada bio spreman i u vrhunskom izdanju za razliku od nekoliko mjeseci ranije kada se borio protiv Francisa Ngannoua. Pokazao je zapanjujuću transformaciju svog tijela, koju osim treninga može pripisati i rigoroznoj dijeti koje se Fury zadnjih mjeseci striktno pridržava, piše Croring.

A najzaslužniji za Furyjev novi izgleda je nutricionist WBC-ovog prvaka Greg Marriot, koji je za Men’s Health otkrio Furyjevu ishranu tijekom priprema za meč protiv Usyka.

Marriot ističe kako prvak jede šest obroka dnevno koji variraju u kalorijskoj gustoći ovisno o tome trenira li ili ne. Na dane odmora Fury pojede obrok u vrijednosti do 3000 kalorija dok na dane treninga unese između 4500 i 6000 kalorija.

Prosječan dan počinje velikom dozom vitamina C, kolagena i crne kave. Nakon toga slijedi obilan doručak koji se stalno mijenja, a u to su uključene avokado na tostu, kobasice, rajčice, tvrdo kuhana jaja ili omlet, te proteinske zobene pahuljice.

Nakon što završi svoju jutarnji trening, Fury jede proteinske granole, nemasni grčki jogurt i borovnice prije ručka koji se sastoji od piletine, riže i feta salate.

Sredinom poslijepodneva, Furyja čeka još jedan veliki obrok od pet rižinih kolačića, prirodni maslac od kikirikija i prilog lubenice s velikim izolatom proteina sirutke od goveđeg mesa koji se popije.

Za večeru, Marriot kaže da je najčešći obrok veliki odrezak od 400 grama, pečeni krumpir, malo Dijon senfa i povrće. Furyjev dan jela završava u 20 sati kada pojede još jedan bezmasni grčki jogurt s maslacem od kikirikija i esencijom vanilije.

U međuvremenu, tijekom dana će uzimati brojne suplemente uključujući Dextrin ugljikohidrate u prahu, magnezij i atlantsko riblje ulje. Furyju, kao i svim boksačima s kojima Marriott radi, dopušteni su ‘cheat’ obroci.

– Svaki boksač s kojim radim ima želju za ‘varanjem’ – rekao je Greg Marriott, pa nastavio:

– To im treba kako bi se samo psihički zasitili. Oni se tome raduju, ali ne traže neke velike obroke.

A Fury kada je izvan kampa ne poznaje granice. Tijekom karantene 2020. Fury je kupio pizzu u vrijednosti od 650 eura.

– U tome sam bio prvak teške kategorije – rekao je jednom Tyson Fury, pa dodatno objasnio:

– Samo sam trpao u sebe, jeo sam dok sam mogao otvoriti usta. Išla je pizza za pizzom, baš sam se prežderavao. A onda je na red došla puna kutija Thorntonovih čokoladica. Za nedjeljnu večeru znao sam smazati dvije zdjelice trifla, McDonald’sov trostruki cheeseburger, dvije dijetalne Cole i čokoladicu.

Naravno, Fury ne smije tako jesti tijekom pripremnog kampa.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije