Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZE TURISTI

Slovence brinu turisti koji idu prema RH: Prvi puta u povijesti uputili neobičan zahtjev vlastima

Velike gužve na autocesti A3 između čvora Novska i Okučani zbog teške prometne nesreće s dvoje mrtvih
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
26.04.2024.
u 17:18

U svibnju je velik broj praznika, od kojih dva padaju na četvrtak, zbog čega se očekuje velik prilijev turista

Slovenska tvrtka za upravljanje autocestama Dars poslala je Ministarstvu uprave dopis kojim predlaže da zaposlenici u javnoj upravi dio svibnja rade od kuće, kako bi protok prometa na kritične dane bio što bolji. Radi se o prvom takvom apelu Darsa ikada, a potaknut je zabrinutošću da bi moglo doći do velikih gužvi kada se dnevnim migrantima pridruže turisti.

Iz Darsa su također istaknuli da je prometno najkritičnije područje oko Ljubljane. na temelju dosadašnjeg iskustva, iz te kompanije smatraju da bi rad od kuće poboljšao protočnost prometa u glavnom gradu. Ministarstvu su dostavili točne datume kada smatraju da će stanje na cestama biti najgore te predlažu da se do tada temeljito istraži mogućnost zaposlenika javne uprave za rad od kuće, prenosi slovenski N1.

Očekuje se da će gužve na slovenskim cestama krenuti s prvomajskim praznicima, a nastavit će se cijeli mjesec, naročito za vikende, kada se najavljuje pojačan promet prema Hrvatskoj u petak, a prema Austriji u nedjelju. Nakon prvog maja, ovaj mjesec obilježavaju se još i Spasovo (9. svibnja), Duhovi (19. i 20. svibnja) te Tijelovo (30. svibnja). Dva od njih padaju na četvrtak, što će, prema Darsu, dodatno pojačati miješanje turističkog, blagdanskog i svakodnevnog prometa.

Praznik rada obilježava se 1. svibnja u svim zemljama u slovenskom okružju, a oko tog datuma i djeca obično imaju nekoliko slobodnih dana bez nastave. Koliko to može pogoditi prometnu situaciju u Sloveniji dokazano je jučer kada se zbog blagdana u Italiji na slovenskim autocestama stvorila kolona duga 40 kilometara.

VIDEO Baby Lasagna na zagrebački aerodrom prije odlaska na Euroviziju stigao u Neveri

Komentara 2

Avatar Aurel
Aurel
16:48 27.04.2024.

ima li netko da nam objasni kako to rad od kuće može smanjiti gužve na cestama?tih par stotina auta su doslovno kap u moru...

LE
lector2corrector
08:05 27.04.2024.

praznik (nije to baš svaki) i prilijev....tipične "turbohrvatske* riječi. A oni koji zbog ovakve i slične primjedbe lupaju žute, daleko su od hrvatskog jezika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije