Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napeta situacija u pojasu gaze

Večernji list doznaje: Biden osobno zajamčio Hamasu da će zaustaviti rat ako prihvate sporazum

07.05.2024.
u 16:57

Lopta je sada u rukama Izraela koji treba pristati na proglašenje primirja u Gazi. Gotovo svi izraelski mediji pišu da se Netanyahu danas nalazi u velikim problemima jer, uz pritisak međunarodne zajednice, trpi i veliki pritisak samih Izraelaca koji traže njegovu smjenu i nove izbore

Komentara 9

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
18:33 07.05.2024.

Kad Biden nešta obeća, to je ondak mnogo jako.

MA
marinkulic
18:10 07.05.2024.

Svi napadi na Gazu koje nitko nikad nije zaustavljao niti previše korio - ni Amerika, ni Europa, ni Rusija - dali su Izraelu ogromno samopouzdanje da može što god poželi. To je upotpunjeno radikalnom političkom administracijom koja jako odskače od svega što smo do sad vidjeli, čak i u Izraelu. Ljudi kao što su Itamar Ben-Gvir i Bezalel Smotrich su akteri koji su ideološki do te mjere iskvareni da mogu biti opasnost po cijeli svijet. Premijer Benjamin Netanyahu je pak korumpirani oportunist koji se doveo u takvu političku slijepu ulicu da jedino što mu je ostalo je da bude njihova marioneta, što se potvrđuje iz dana u dan. Da, ta konstelacija će dovesti do nuklearnog rata ali i kraja Izraela kao države.

ZV
zvonimirkraljic98
17:56 07.05.2024.

Azija se sa već primjetnim uspjehom, pod vodstvom Kine, sve više oslobađa SAD i nekih njegovih europskih satelita kao remetilačkog faktora prije svega na granicama Azije ali i drugdje po svijetu. Ovo je očiti znak da će se cjelina zaokružiti budući da se očekuje dolazak Trumpa i njegove stare politike. Uvući SAD (i satelite) u bezbroj ratova (pa i genocid) sa što dužim iscrpljujućim utjecajem trenutna je taktika Azije. Sve govori ovome u prilog. Samo nekoliko sati nakon što je korumpirana predstava klauna dinosaura poznata kao Kongres Sjedinjenih Država odobrio dodatne milijarde pomoći za Izrael, cionistička država bombardirala je Rafu u Gazi, ubijajući “uglavnom djecu”. Rafa, gdje su sve palestinske izbjeglice koje je Izrael prisilio na bijeg, posljednje je preostalo mjesto u Gazi za koje izraelski premijer Benjamin Netanyahu slini na pomisao da će ga uništiti. Sveukupno, u udaru su poginule 22 osobe, od kojih 18 djece, prema zdravstvenim dužnosnicima. A dolazi još mnogo smrti sada kada je Izrael ponovno preplavljen novcem koji je Kongres iznudio od američkih poreznih obveznika.“Ovo je najdokumentiraniji genocid u povijesti i naša vlada ga financira našim poreznim dolarima i opskrbljuje Izrael njihovim bombama”, napisao je Chris Menahan iz Information Liberationa o užasima koji se upravo sada događaju u Gazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije