Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLO VAŽNO UPOZORENJE

Dobro pripazite: Prevaranti koriste hit stranicu da bi vam ukrali podatke, nemojte kliknuti na ovu poruku

Žena na laptopu
Foto: Pixabay
1/4
07.05.2024.
u 21:13

Ako niste sigurni oko poruke koja vam je pristigla, nemojte kliknuti na ono što se u njoj nudi jer bi vas moglo skupo koštati.

Prevaranti neprestano traže nove načine da prevare potrošače, a na njihovu najnoviju metoda svakako treba pripaziti. Naime, pristižu izvještaji o tome da su Gmail, Outlook, Yahoo i drugi poslužitelji e-mail usluga na meti novog napada koji koristi popularnu tvrtku za internetsku trgovinu Shein kako bi izvela prevaru, toliko sofisticiranu da korisnici često ni ne primijete da se radi o njoj.

Kroz prevarantsku poruku pokušava se navesti ljude da kliknu na primamljivu ponudu koju im nudi Shein jer "ih je sustav izabrao". Naravno, potpuno besplatno, piše N1. Oni koji potom kliknu na ponudu, ne da ništa neće osvojiti, nego će potencijalno ostati bez osobnih podataka kao što su korisnička imena, lozinke pa čak i podaci o bankovnim računima.

Samo u Velikoj Britaniji oko 8000 osoba je nasjelo na prevaru. Stoga, ako niste sigurni oko poruke koja vam je pristigla, nemojte kliknuti na ono što se u njoj nudi jer bi vas moglo skupo koštati.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Evo kako će izgledati jedno od najskupljih groblja u Hrvatskoj, cijena mjesta je basnoslovno visoka

Žena na laptopu
1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije