Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAŠAVA EKONOMIJU

Scholz riskira bijes Washingtona, ali nema izbora: Svako udaljavanje od Kine dovodi do velikog pada BDP-a

16.04.2024.
u 15:22

Jedina stvar koja uvijek mora biti jasna je da konkurencija mora biti poštena“, rekao je Scholz Kinezima, te se založio "da ne bude dampinga, da nema hiperprodukcije i da se ne krše autorska prava". Naime, trenutačno je nu Kini na djelu "drastična prekomjerna proizvodnja električnih vozila, s ogromnim državnim subvencijama", zbog čega su SAD, Brazil, Meksiko i Turska već zatvorili svoja tržišta za kineska vozila

Komentara 26

NI
niko63
18:24 16.04.2024.

Što europske i američke firme nemaju subvencije ili nas namjerno obmanjujete?

EJ
ejStef
15:38 16.04.2024.

Ne samo Njemačka, već i cijela EU si je pucala u koljeno radi birokracije, zelenih, socijale itd. Pred nešto više od desetljeća, EU je činila 26% svjetskog BDP-a, sada je 17% i dalje pada. Radi gore navedenih više ništa se tu ne isplati proizvoditi... To je dovelo do toga da jedan Mercedes lobira da se ukinu carine na el. automobile iz Kine, jer im je jednostavno, puno isplativije tamo izgraditi pogone, proizvoditi vozila i dovoziti ovdje, nego tu bilo što investirati.

SE
Serengeti
17:01 16.04.2024.

Po izvještajima medija Kina je u velikim gospodarskim problemima. Od kud im novci za subvencije? Narode, razmišljaj svojom glavom I ne vjeruju zapadnoj propagandi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije