Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ ČETVERO OZLIJEĐENIH

Militanti napali policajce u Rusiji: Bacali eksplozive i pucali na postaju, sedam osoba ubijeno

Gunmen open fire at people at concert hall near Moscow
MAXIM SHEMETOV/REUTERS
29.04.2024.
u 19:13

Osim jedne detonirane, na mjestu je pronađeno još nekoliko improviziranih eksplozivnih naprava

Dva policajca ubijena su, a još je četvero ozlijeđenih u napadu militanata u Rusiji ove nedjelje u večernjim satima, potvrdio je ruski medij Tass. Do pucnjave je došlo u ruskoj karačajsko-čerkeskoj regiji na Sjevernom Kavkazu, a petorica napadača ubijena su na mjestu događaja. 

- Dva policijska službenika upućena iz ogranka Ministarstva unutarnjih poslova u regiji Kurgan su ubijena. Dva službenika iz odjela prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova u regiji Karačaj-Čerkasi, pripadnik regionalne postrojbe Nacionalne garde i policajac iz regije Kurgan su stradali - potvrdilo je ministarstvo u objavljenom priopćenju.

Napadači su se, potvrdilo je ministarstvo, dovezli do postaje prometne policije, bacili eksplozivnu napravu prema policajcima i krenuli pucati automatskim oružjem. Policija je također odgovorila pucnjavom, a detonirana je i eksplozivna naprava koju je nosio jedan od napadača. 

Osim jedne detonirane, na mjestu je pronađeno još nekoliko improviziranih eksplozivnih naprava. Policija je u međuvremenu pokrenula istragu, a istražitelji misle da su napadači možda bili uključeni i u napad na policijski odred u Karačajevsku koji se dogodio 22. travnja.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije