Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM NOĆI

VIDEO Izbio požar u hali HŽ-a u Osijeku: Šteta na krovištu, oštećena i parna lokomotiva

Požar u Osijeku
Foto: JVP Osijek
1/3
15.04.2024.
u 08:42

Tijekom intervencije nije bilo ozlijeđenih, požar je ugašen, a provodi se očevid

Osječki vatrogasci ugasili su požar koji je noćas, nešto prije četiri sata, buknuo u hali za održavanje lokomotiva Hrvatskih željeznica,  izvijestilo je u ponedjeljak zapovjedništvo ove profesionalne vatrogasne postrojbe. Zapovjednik postrojbe Goran Ivković kazao je Hini da je dojava o događaju primljena oko 03.40 sati, a dolaskom na mjesto događaja, u hali za održavanje parnih lokomotiva zatečen je požar u razbuktaloj fazi koji je zahvatio krovište.

Na intervenciji je sudjelovalo sedam vatrogasnih vozila te 30 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca. Šteta je počinjena na krovištu, a oštećena je i parna lokomotiva, koja se nalazila u hali, koja je svojevrsna muzejska vrijednost, a oštećena je djelovanjem požara, odnosno dijelovima krovišta koji su padali na lokomotivu, ali je spašena od težih oštećenja, rekao je Ivković.

Riječ je o lokomotivi koja je restaurirana prije desetak godina, a spremala se upravo nova, detaljnija restauracija nakon koje bi lokomotiva bila izložena na željezničkom kolodvoru u Osijeku. Inicijativa je to Udruge umirovljenika HŽ-a. Kako doznajemo, lokomotiva u požaru nije nepovratno oštećena. U napuštenoj zgradi znali su se, svjedoče građani, neovlašteno okupljati vandali i pojedine skupine građana, a koji su s lokomotive s godinama skidali dijelove.

Tijekom intervencije nije bilo ozlijeđenih, požar je ugašen, a provodi se očevid, kojim će se utvrditi uzrok požara, ističu u zapovjedništvu osječke Javne vatrogasne postrojbe.

Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka, objavio je na Facebooku snimku buktinje te naveo: "Požar u objektu HŽ-a u Osijeku. Sedam vozila i 30 vatrogasaca na intervenciji. Sve je pod kontrolom, nema značajnog izdimljavanja". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije