Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samobor Craft Festival

Festival malih zanata uz radionice, tamburaše i Dino Dvornik Tribute Band

Foto: Marko Lopac
1/9
29.04.2024.
u 14:15

Program započinje u petak na Tomislavovu trgu folklornim nastupom KUD-a Licitar u 18:30, a od 20 sati pozornicu preuzima grupa Vatra

Samobor Craft Festival – Festival malih zanata dolazi na Trg kralja Tomislava, u Kleščićevu ulicu i Trg Matice hrvatske od 3. do 5. svibnja, nudeći nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje kreativnosti, glazbe i gastronomije. Na festivalu ćete otkriti širok spektar malih obrtnika, poduzetnika, kreativaca i njihovih ručno rađenih proizvoda koji odražavaju raznolikost i bogatstvo lokalne kulture i tradicije.

Od finog keramičkog posuđa do šarenih tkanina s autentičnim uzorcima, svaki proizvod nosi pečat autentičnosti i ljubavi prema zanatu. Program započinje u petak na Tomislavovu trgu folklornim nastupom KUD-a Licitar u 18:30, a od 20 sati pozornicu preuzima grupa Vatra.

VEZANI ČLANCI: 

Subota je rezervirana za najmlađe koje na Trgu Matice hrvatske od 10 do 13 sati očekuju radionice rukotvorina. Brigita Mihina iz Medičarne Arko tajne svog zanata predstavit će ukrašavanjem licitara, dok će Miljenko Majstrović iz obrta Dr. Drvko naučiti djecu kako izraditi drvene lutke akrobate. Program su pripremile i samoborske osnovne škole koje će predstaviti svoje izvannastavne aktivnosti, od robotike, domaćinstva, slovenskog jezika, kreativnih radionica do pjesme, plesa i recitacija.

Obrtnici će vas pozvati da zavirite u njihove svjetove, dijeleći s vama tajne svog zanata i priče koje se kriju iza svakog stvaralačkog procesa. U 17 sati na Trgu kralja Tomislava nastupit će i Tamburaško društvo Ferdo Livadić, a u 20 sati stiže i jedinstveni bend The Bestbeat Tribute to the Beatles, koji će publiku očarati nostalgičnim zvucima, ali i maštovitom scenografijom i kostimima.

VEZANI ČLANCI: 

Nedjelja je pak rezervirana za novi val kreativnosti za mališane na Trgu Matice hrvatske, ovoga puta uz Dr. Drvka i ArtZumbur. Pozornicom na Tomislavovu trgu od 17 sati zavladat će i KUD Oštrc, a nakon njih popularnim hitovima kralja funka atmosferu će podići i Dino Dvornik Tribute Band. Guštat će se i u aromatičnim vinskim kapljicama samoborske vinogradarsko-vinarske udruge koja svoja vrata otvara u Brenti, u Ulici Ferde Livadića 9. Ulaz na sva događanja u sklopu manifestacije je besplatan. 

GALERIJA Završila je Svjetska izložba pasa u Zagrebu, ovako je izgledao zadnji dan

1/22

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije