Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE ZLATO SVE ŠTO SJA'

U Muzeju Grada Zagreba: Saznajte kako nastaje zlato i kako pozlatiti neki dragi predmet

zlato
Envato Elements
29.04.2024.
u 13:00

– Dođite u Muzej grada Zagreba i pridružite nam se na radionicama izrade pozlate – poručuju organizatori

Prve radionice održane su prošlog tjedna, a za sve one koji su propustili doći u tim terminima mogu propušteno nadoknaditi 4. i 11. svibnja. Radionica pozlate za djecu bit će od 9 do 10 sati, a ona za odrasle od 10.30 do 11.30 sati. No ovo nisu jedine radionice koje posjetitelje tijekom mjesec dana Edukativne muzejske akcije (EMA-e) očekuju u MGZ-u.

Za djecu osnovnoškolskog uzrasta organizatori su osmisli radionice "Je li zlato sve što sja?" – Otkrijte simboliku mačeva, viteški kodeks časti i napravite svoj vlastiti štit, obiteljski grb i/ili plemenitog hata/konja, koje će ponijeti sa sobom nakon posjeta Muzeju – kazali su organizatori te pozvali sve zainteresirane da se pridružite radionicama  7., 8.,10., i 17. svibnja od 10 do 12 sati. Radionice vodi viša muzejska pedagoginja Jelena Roboz (Hrvatski povijesni muzej).

Osnovnoškolce mogu sudjelovati i na radionic "Tajne atoma zlata", a voditelj radionice, profesor Dalibor Paar (Prirodoslovno-matematički fakultet), otkrit će sve o atomima zlata i kako nam to znanje služi u suvremenim tehnologijama. Ove tajne spoznat će sudionici radionica u utorak, 14. svibnja, od 9 do 13 sati (četiri jednosatne radionice s početkom svakog punog sata; u 9, 10, 11 i 12 sati). Broj sudionika na radionicama je ograničen. Prijavite se muzejskoj pedagoginji Mariji Sabolić, e-mailom na adresu msabolic@mgz.hr ili telefonom: 01/ 4851 361.

VEZANI ČLANCI:

Kakve su pokuse radili alkemičari pri potrazi za zlatom i kako uopće zlato nastaje? Što je to lažno zlato? ili Ima li nečeg vrednijeg od zlata? Odgovore na ova pitanja saznajte na događanju Auuu zlato!,  četiri znanstveno – popularna predavanja s pokusima, u četvrtak, 9. svibnja, od 18 do 20 sati.

FOTO Završila je Svjetska izložba pasa u Zagrebu, ovako je izgledao zadnji dan

zlato
1/22
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije