Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANI NOGOMET

Barcelona se spasila u posljednjim minutama. Katalonci svladali Valenciju (4:2)

LaLiga - FC Barcelona v Valencia
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
1/4
29.04.2024.
u 23:30

Nogometaši Genoe u posljednjoj su utakmici 34. kola talijanskog prvenstva na svom terenu s uvjerljivih 3-0 (2-0) svladali Cagliari. Cagliari čeka borba za ostanak jer ima samo bod više od 15. Verone, 16. Frosinonea i 17. Empolija, a tri više od 18. Udinesea

Nogometaši Barcelone vratili su se na drugo mjesto ljestvice španjolskog prvenstva 4-2 (1-2) domaćom pobjedom protiv Valencije u posljendjem dvoboju 33. kola. Bio je to dvoboj pu preokreta, Fermin Lopez (22) je udarcem glavom doveo Barcelonu u vodstvo, ali onda je Ter Stegen grubo pogriješio i omogućio Hugu Duru (27) gol za poravnanje.

Deset minuta potom Valencia je povela iz kaznenog udarca kojega je realizirao Pepelu (38-11m), ali u sudačkoj nadoknadi isključen je gostujući vratar Mamardašvili, a domaći su to znali iskoristiti u nastavku. Poljski centarfor Robert Lewandowski (49, 82, 90+3) dva je puta iz velike gužve u petercu uspio glavom proslijediti loptu u mrežu za 3-2, a onda je u sudačkoj nadoknadi iz slobodnog udarca sa 20-ak metara kompletirao "hat-trick". Druga Barcelona sada ima 73 boda, dva više od treće Girone, ali i 11 manje od vodećeg madridskog Reala koji je praktički osigurao naslov prvaka. Valencia je osma sa 47 bodova.

GALERIJA Pogledajte murale u čast Luke Modrića. Kapetana vatrenih obožavaju u Hrvatskoj i inozemstvu

LaLiga - FC Barcelona v Valencia
1/13

Badeljeva Genoa uvjerljiva protiv Cagliarija

Nogometaši Genoe u posljednjoj su utakmici 34. kola talijanskog prvenstva na svom terenu s uvjerljivih 3-0 (2-0) svladali Cagliari. Sva tri pogotka za domaće postigli su Skandinavci, Norvežanin Thorsby (17) glavom, Danac Frendrup (27) preciznim udarcem izvan kaznenog prrostora te Islanđanin Gudmunsson (63) prolaskom kroz poroznu gostujuću obranu.

Bivši hrvatski reprezentativni veznjak Milan Badelj igrao je do 73. minute za Genou koja je 12. na ljestvici sa 42 boda, 10 više od 14. Cagliarija kojega u posljednja četiri kola i dalje čeka borba za ostanak jer ima samo bod više od 15. Verone, 16. Frosinonea i 17. Empolija, a tri više od 18. Udinesea koji se nalazi u zoni ispadanja.  Vodeći Inter je već osigurao naslov prvaka sa 89 bodova, dok je zadnja Salernitana izgubila sve izglede za spas sa 15.

VIDEO Luka Modrić plakao nakon drame: 'Ovo bi mogao biti kraj'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije