Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMETA IM

Englezi ukidaju VAR-sustav?! Na pomolu radikalna promjena: 'To se protivi duhu nogometa'

Aston Villa v Liverpool - Premier League - Villa Park
Foto: Bradley Collyer/PRESS ASSOCIATIO
1/2
15.05.2024.
u 19:58

Uprava Premier lige je priopćila da uvažava zabrinutost oko VAR-a, ali u potpunosti podržava tehnologiju i nastavit će raditi sa sudačkom organizacijom na poboljšanjima.

Klubovi engleske nogometne Premier lige glasat će u lipnju o mogućem ukidanju VAR tehnologije od sljedeće sezone, a to sve nakon prijedloga Wolverhamptona, tvrdi BBC.

O mogućem ukidanju VAR-a glasat će 20 klubova na godišnjoj skupštini 6. lipnja, a Wolverhampton je službeno podnio zahtjev Premier ligi. Wolverhampton tvrdi da je VAR uveden u dobroj vjeri, ali je doveo do "broja nenamjernih negativnih posljedica koje štete odnosu između navijača i nogometa".

VAR tehnologija uvedena je 2019. kako bi pomogla sucima u donošenju važnih odluka na terenu, no ove sezone dogodio se niz kontroverznih incidenata, izvijestio je BBC.

"Cijena koju plaćamo za malo povećanje točnosti protivi se duhu naše igre", rekao je Wolverhampton u izjavi.

Uprava Premier lige je priopćila da uvažava zabrinutost oko VAR-a, ali u potpunosti podržava tehnologiju i nastavit će raditi sa sudačkom organizacijom na poboljšanjima.

Ključne riječi

Komentara 2

CO
corsa
22:00 15.05.2024.

VAR nikada nije bio pomak naprijed . Ljudi griješe ili s VAR-om ili bez njega,to je več očito,pa mi je lakše prihvatiti pogrešku suca na terenu neg kad gledaju četvorica i opet donesu pogrešnu odluku.

DE
Dex
21:35 15.05.2024.

čim će se dati neki i priznati neki gol iz zaleđa ilil se neće svirati čisti kazneni udarac onda će se zazivati VAR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije