Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSKUPJELO JE

Iz Grada objavili važnu obavijest za Sesvećane: Projekt produljenja Branimirove doživio bitnu promjenu

Sesvete:  Izgradnja Branimirove ceste od Zagreba?ke do Brestova?ke
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
29.04.2024.
u 12:00

Ovim izmjenama je projekt izgradnje Ulice kneza Branimira poskupio za oko 4 milijuna eura, ali se postiže trajna zaštita doline potoka Vuger

Radovi na prvoj fazi produžetka Ulice kneza Branimira od Zagrebačke do Brestovečke u Sesvetama uskoro će biti gotovi, kazali su iz Grada. S druge strane, radovi druge i treće dionice, dodali su, trebali bi započeti sredinom 2025. godine, a u 3,9 kilometra produljenja Branimirove od Zagrebačke do Varaždinske ulice u Sesvetama Grad će iz gradskog proračuna izdvojiti oko 20 milijuna eura.

Kada je riječ o drugoj dionici, onoj od Brestovečke ulice do Ulice Ivana Ančića, prethodna je gradska uprava namjeravala prilikom izgradnje izgraditi visok nasip preko doline rijeke Vuger, poručili su iz Grada. Međutim, time bi se presjekla dolina koja je od velikog značaja za lokalno stanovništvo kao rekreacijska zona, a ona bi onda postala praktički neprohodna.

U inicijalnoj lokacijskoj dozvoli za drugu dionicu, dodali su, prometnica je planirana u nasipu kroz dolinu potoka Vuger s malim propustom preko potoka, koji također nije obuhvaćao u međuvremenu izgrađenu pješačku šetnicu uz potok. Time se presijecala dolina potoka Vuger za pješačku komunikaciju, a trasa prometnice je značajno zasijecala u postojeću šumu Novoselčina gdje je bio planiran samo manji propust preko planinarskog puta br. 58, objasnili su iz Grada.

VEZANI ČLANCI:

Stoga su iz Grada pokrenuli izmjenu i dopunu lokacijske dozvole kojim se trasa prometnice izdiže tako da manje zasijeca u šumu Novoselčina i grade se značajno dulji objekti iznad planinarskog puta br. 58 (82,80 m), potoka Vuger (100,80 m) i iznad Kašinske ceste (116,00 m). Na taj način se dolina potoka Vuger, objasnili su, ostavlja u najvećoj mogućoj mjeri otvorena za pješački promet i najmanje moguće se zadire u postojeću šumu Novoselčina.

Foto: Grad Zagreb

Ovim izmjenama je projekt izgradnje Ulice kneza Branimira poskupio za oko 4 milijuna eura, ali se postiže trajna zaštita doline potoka Vuger. Drugim riječima, Gradska četvrt Sesvete dobit će važnu novu prometnicu koja će rasteretiti promet za čitav istok Zagreba, uz istovremeno trajno zaštićenu dolinu potoka Vuger u kojoj uživaju mnogi stanovnici Sesveta, posjetitelji i planinari na Medvednici.

FOTO: Završila je Svjetska izložba pasa u Zagrebu, ovako je izgledao zadnji dan

Sesvete:  Izgradnja Branimirove ceste od Zagreba?ke do Brestova?ke
1/22
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
14:44 29.04.2024.

Sesvete treba maknuti iz Zg prireza. Uopce ne spadaju pod Zg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije