Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽIVA ENERGIJA

U Torinu održan sastanak G7 o energiji i klimi, Vujnovac: Podijelio sam hrvatsko iskustvo

Pavao Vujnovac
Emica Elveđi/Pixsell
29.04.2024.
u 14:22

Jedna od najvažnijih točaka o kojoj se raspravljalo bilo je pronalaženje najboljih načina za učinkovit prijelaz na održivu energiju, s obzirom na aktualne geopolitičke izazove i neuralgične točke

Tijekom ovoga vikenda na održan je sastanak ministarski sastanak zemalja G7 u Torinu na temu klime, energije i okoliša. I ovoga puta Hrvatska je imala vrlo reprezentativnog predstavnika. Naime, na marginama sastanka u Torinu kao jedan od govornika pojavio se investitor i vlasnik ENNA grupe i PPD-a Pavao Vujnovac.

- S kolegama govornicima razmijenili smo ideje na panelu "Navigating Transatlantic Energy and Climate Security: Cohesive Strategies amid Geopolitical Tensions" gdje smo raspravljali vezi između energetske sigurnosti i klimatskih promjena - napisao je Vujnovac na svom LinkedIn profilu.

Jedna od najvažnijih točaka o kojoj se raspravljalo bilo je pronalaženje najboljih načina za učinkovit prijelaz na održivu energiju, s obzirom na aktualne geopolitičke izazove i neuralgične točke.

VEZANI ČLANCI: 

- Podijelio sam hrvatsko iskustvo integriranja obnovljive energije u nacionalni mrežni sustav i upozorio na žurnu potrebu za značajnijim ulaganjima u hrvatsku mrežnu infrastrukturu. U središtu tih nastojanja je i ENNA grupa, koja ostvaruje strateško partnerstvo s kompanijom Rimac Energy, fokusirajući se na inovativna energetska rješenja. ENNA je zadužena za iskorištavanje potencijala obnovljive energije, a Rimac Energy za skladištenje i isporuku energije. - napisao je Vujnovac.

Govorilo se energetskom miksu te o diverzifikaciji dobave i proizvodnje energije.

- Govorili smo o hrvatskim geotermalnim potencijalima, osiguranju opskrbe prirodnim plinom, gdje Hrvatska igra ključnu ulogu proširenjem svojega terminala za ukapljeni plin - zaključio je Vujnovac u svojoj objavi.

Komentara 1

MA
Marina58
14:37 30.04.2024.

Koje iskustvo? Kako kupiti plin za cent?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije