Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA SLUŽBENE POTVRDE

Više puta pucao u premijera Fica: Slovački mediji pišu da je napadač 71-godišnji književnik

Foto: Reuters
1/11
15.05.2024.
u 17:39

Slovački mediji pišu kako je navodno riječ o umirovljenom 71-godišnjaku iz mjesta Levica, koji je inače književnik s nekoliko objavljenih knjiga među kojima je ima i zbirki poezije. Čak je osnovao i književni klub u Levici.

Nedugo nakon što je napadač ispalio metke u slovačkog premijera Roberta Fica, njega je svladalo osiguranje. Ovakav napad na europskog dužnosnika se ne pamti i šokirao je ne samo slovačku, već i svjetsku javnost. I dok se Fico bori za život jer je kako su, javili iz njegova ureda, u životnoj opasnosti, u javnost kapaju još uvijek nepotvrđene informacije o napadaču.

Slovački mediji pišu kako je navodno riječ o umirovljenom 71-godišnjaku Juraju Cintulu iz mjesta Levica, koji je inače književnik s nekoliko objavljenih knjiga među kojima je ima i zbirki poezije. Čak je osnovao i književni klub u Levici.

Pretpostavlja se kako je legalno nabavio oružje, a muškarac osumnjičen za napad je 2016. godine radio u privatnoj zaštitarskoj tvrtki.

FOTO Tko je napadač na slovačkog premijera? Slovački mediji pišu da je 71-godišnji književnik

1/11

Napad osudio cijeli svijet

Slovački premijer Robert Fico ustrijeljen je s nekoliko metaka u abdomen dok je pozdravljao ljude ispred kulturnog centra u Handlovi, nedugo nakon sjednice vlade koja se ondje održavala.  Atentator koji na njega zapucao iz mase, uhićen je. Fico je prevezen u bolnicu u Handlovi, a potom helikopterom u Bansku Bistricu. Život mu je ugrožen, a strašni napad osudio je cijeli svijet, među ostalim i hrvatski premijer.

 Hrvatski premijer Andrej Plenković napisao je na platformi X da je potresen i užasnut napadom na slovačkog premijera Roberta Fica. 

"Duboko sam potresen viješću o napadu na premijera Roberta Fica. Oštro osuđujem ovaj užasan čin nasilja. Naše su misli s premijerom Ficom, njegovom obitelji i slovačkim narodom", rekao je Plenković. 

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE

VIDEO Atentat na slovačkog premijera

 

Komentara 10

AN
AnimaTor
18:00 15.05.2024.

Čim nisi zeleni , ljevica i liberal. več si konzervativan , patriot , centar , odmah te ljevičari odstrele.To im je demokracija.

Avatar HR-Nevini-Vitez
HR-Nevini-Vitez
17:56 15.05.2024.

Slovački mediji pišu da se radi o 71-godišnjem književniku koji je slova zamjenio za municiju.

Avatar southman
southman
19:09 15.05.2024.

Kako nas šokira kad se d9godi u svijetu. A kad se dogodi na Markovu trgu onda se izrugujemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije