Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBOJICA OSUĐENI

Obrtnik iz Varaždina prodavao lažno ulje, njegov zaposlenik prijetio inspektoru

Varaždin: U Županijskoj pala?i otvorena izložba bu?inih ulja
Marko Jurinec/PIXSELL
29.04.2024.
u 16:19

Osuđen je jer je lažne znakove za obilježavanje robe koristio kao prave, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro u trajanju od 600 sati

Obrtnik iz Varaždina osuđen je nepravomoćno na deset mjeseci zatvora uvjetno jer je na tržnici u Čakovcu prodavao 12 litara bučinog ulja za koje je tvrdio da je 100-postotno i da ga za njega proizvodi jedna uljara, iako je znao da to nije istina. Ulje pakirano u boce od jednog litra bilo je nepoznatog porijekla i bez vjerodostojne dokumentacije.

Osuđen je jer je lažne znakove za obilježavanje robe koristio kao prave, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro u trajanju od 600 sati. Njegov zaposlenik, prodavač, osuđen pak je jer je nazvao na mobitel višeg poljoprivrednog inspektora Državnog inspektorata i pokušao ga zastrašiti, revoltiran što je podnio kaznenu prijavu nakon provedenog inspekcijskog nadzora.

Rekao je da će mu "je... ženu i njega živoga, da sada nije doma i da je bolje da ga ne sretne kada se vrati". Zbog kaznenog djela prijetnje službenoj osobi dobio je osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Milanović: Hrvatska je dno EU. Bugarska je jedina gora i svaki dan se molimo da to ostane

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije