Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

7 najatraktivnijih aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije

TZDNŽ
Foto: TZO Orebić
1/13
29.04.2024.
u 10:50

Premda je fascinacija zidinama Dubrovnika razumljiva i ukoliko niste zaljubljenik u planetarno popularni Game of Thrones, većini gostiju obilazak lokacija snimanja ovog serijala ne ulazi u najatraktivnije aktivnosti Dubrovačko-neretvanske županije.

Na obali Dubrovačko-neretvanske županije svaka aktivnost postaje čarobna. Izdvojili smo sedam najatraktivnijih doživljaja ove predivne regije, osobito za putnike spremne uroniti u stvarni svijet pustolovina, otkrivajući ljepotu koja se proteže između valova i zelenila.

1. Prva stanica na tom putovanju je quad-safari tura, adrenalinska vožnja koja vodi kroz Konavosko polje, mjesto gdje se povijest i priroda isprepliću poput niti u tkanju vremena. Dok svakim otkucajem srca stvarate vlastiti put preko rijeke Ljute, četverotočkašima prolazite kroz močvare i pitoreskna sela, a pustolovni duh se uzdiže uz pjesmu ptica i mirise mediterana.

Foto: TZDNŽ

2. Druga opcija koja se perfektno uklapa u prirodu ovog kraja je biciklizam. Ovdje biciklizam postaje sinonim za slobodu, gdje se svaki okretaj pedale pretvara u korak bliže spokoju. Staze na Pelješcu ili Konavlima otkrivaju netaknutu prirodu, mjesto gdje se maslinici stapaju s morem, stvarajući sliku iz snova koja se urezuje u srce svakog putnika. Vrlo je korisna i aktualna interaktivna karta brdsko-biciklističkih i pješačkih ruta Pelješca.

3. Zatim, organizirani izleti na neku od brojnih atraktivnih destinacija. Izleti su prilika za otkrivanje skrivenih dragulja prirode, poput Lastovskog arhipelaga ili doline Neretve, mjesta gdje se priroda nudi poput raskošnog cvijeta, darujući svakog tko se usudi zaroniti u dubine njezine ljepote. Osjećat ćete se kao da ste rođeni s kormilom u luci dok se tradicionalnom neretvanskom lađom spretno provlačite kroz kanale obrasle trskom i šašem.

Foto: TZO Konavle

4. Ovdje sport i rekreacija postaju ples s valovima i sunčevim zrakama, dok se tijelo i duša stapaju s okolinom. Od skijanja na vodi do planinarenja netaknutom prirodom, svaka sportska aktivnost postaje prilika za brisanje vlastitih granica i spajanje s prirodom.

5. Mnogima jahanje nije tek aktivnost već način života. Jahanje postaje putovanje kroz povijest, a svaki topot kopita priziva vremena hrabrosti i slobode. U ritmu vjetra, na leđima plemenite životinje prolazeći kroz zelene Konavle, u vama se rađa nova snaga. Snaga ljubavi prema prirodi i zaboravljenim načinima koji hrane dušu.

Foto: Joško Leoni

6. Mnogi su skloni ignorirati mogućnost najma kajaka i kanua, ali na Dubrovačkoj rivijeri to je ponekad jedini način da pristupite tajanstvenim uvalama i skrivenim plažama. Mala savršena plaža koja može biti samo vaša, postaje opsesija dok svaki zaveslaj prati osmijeh istraživača. Prirodne uvale koje oplakuje kristalno čistog more i puno sunca, jedinstveni su ambijent ugode i istinskog opuštanja. Poseban je doživljaj veslati po Malom i Velikom jezeru otoka Mljeta, u netaknutoj prirodi okruženi tajnovitim špiljama.

Foto: TZO Konavle

7. Uzbudljiv način upoznavanja priobalja je ronjenje. Nakon osnovnih instrukcija, čak i početnicima je dostupan uzbudljiv podmorski svijet. Jednom uronjeni u podvodnu bajku, svakim dahom susrećemo novo čarobno morsko stvorenje. U blizini Cavtata pravi je podvodni muzej, lako dostupan i amaterskim roniocima. Među tisućama amfora s potonulog antičkog broda, stanište je brojnih morskih stanovnika.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji, svaka aktivnost postaje prilika za spoznaju sebe i vlastite unutarnje snage, mjesto gdje se čovjekovo srce sjedinjuje s prirodom, stvarajući nezaboravne trenutke koji će vječno odzvanjati u sjećanju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije