Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP GIMNASTIKA

Filip Ude peti na konju s hvataljkama

Filip Ude
Igor Kralj/PIXSELL
26.04.2024.
u 21:20

Za 37-godišnjeg Čakovčanina ovo je bilo 15. finale na velikim natjecanjima, a do mjesta na pobjedničkom postolju nedostajalo mu je 0,267 bodova.

Hrvatski gimnastički reprezentativac Filip Ude osvojio je peto mjesto s ocjenom 14,533 u finalu konja s hvataljkama na Europskom prvenstvu u talijanskom Riminiju.

Za 37-godišnjeg Čakovčanina ovo je bilo 15. finale na velikim natjecanjima, a do mjesta na pobjedničkom postolju nedostajalo mu je 0,267 bodova.

Ude je za svoju izvedbu dobio drugu najbolju ocjenu u finalu (8,733), ali je početna ocjena od 5,8 bodova bila nedovoljno visoka da bi ugrozio one konkurente koji su osvojili medalje na ovom Europskom prvenstvu.

Naslov europskog prvaka obranio je Irac Rhys McClenaghan s ukupnom ocjenom 15,300 (6,5+8,800). Srebrno odličje pripalo je Nizozemcu Loranu De Muncku (14,933), a broncu je osvojio Cipranin Marios Georgiou (14,800).

Najbolji iz kvalifikacija, Ukrajinac Oleg Vernjajev, pri kraju vježbe je pao sa sprave te je s ocjenom 14,200 (6,7+7,500) osvojio tek sedmo mjesto.

U subotu će najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić nastupiti u finalu na preči i braniti naslov europskog prvaka osvojen prošle godine u turskoj Antalyji.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije