Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKIRALI FANOVE

Predstavnike Irske optužili za sotonizam: 'Mala djeca će imati noćne more zbog ovog'

Malmo: Proba natjecatelja uoči prve polufinalne večeri Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
07.05.2024.
u 22:45

- Bio bi najsretniji ako ova mentalno bolesna Irkinja ne ode u finale, brutalno je prokomentirao jedan strani korisnik Twittera

U tijeku je prva polufinalna večer Eurovizije i dok je naš predstavnik Baby Lasagna oduševio publiku, nisu svi natjecatelji postigli jednak uspjeh. Naime, predstavnici Irske Bambie Thug izveli su svoju pjesmu ''Doomsday Blue'' i sve ostavili bez teksta.

Irski predstavnici su svojom neuobičajenom i pomalo strašnom koreografijom i kostimografijom kod eurovizijskih fanova izazvao gađenje, a na njega su brzo krenule i reakcije na društvenim mrežama optužujući ga za sotonizam.

- "Mora da se šalite. Ovo je grozno, nije prikladno, kao horor film, ne pripada Euroviziji", "Moja mala djeca će imati noćne more nakon ovog nastupa", "Sotonistički nastup", "Smeće pjesme, užasan nastup" - samo su neki od komentara bijesnih obožavatelja. 

Inače, pjesma s kojom Bambie Ray Robinson predstavljaju Irsku na Euroviziji je oda queer zajednici. Robinsonova glazba inspirirana je raznim temama, uključujući raskide, vještičarenje i ovisnost o drogama. 

VEZANI ČLANCI:

Bambie je nebinarna umjetnica i voli surađivati i ​​s LGBTQIA+ zajednicom. A vještičarenje prakticira jer je to, kako kaže, čuvena paganska irska tradicija. Ova pjesma se svrstava u novi izmišljeni žanr glazbe - Ouija-Pop, koji je stvoren zbog izbjegavanja ograničenja samo na jedan zvuk.

GALERIJA: UŽIVO Odličan nastup! Cijela dvorana je pjevala s Baby Lasagnom 'Rim Tim Tagi Dim'
Malmo: Proba natjecatelja uoči prve polufinalne večeri Eurosonga
1/58

Bambie umalo nije ni nastupala jer se preko vikenda otrovala školjkama, a kako kaže izliječio ju je čarobni napitak smiksan po vlastitoj vještičjoj recepturi. Bambie Thug već se ranije našla na meti kritičara zbog iste stvari koji su se potaknuti zanimljivim kostimima, njezinim ponašanjem i gestama okomili na nju. Nakon njezinog nastupa, koji se ipak održao, brojni su korisnici podijelili užasavajuće reakcije.

- Bio bi najsretniji ako ova mentalno bolesna Irkinja ne ode u finale, brutalno je prokomentirao jedan strani korisnik Twittera, dok je obožavateljica iz regije napisala - Strah me predstavnika Irske, uznemirena sam iskreno, što se ispostavlja kao konsenzus fanova.

Podsjetimo, na večerašnju pozornicu je stigao Baby Lasagna, a publika ga je dočekala pljeskom i već na prve taktove "Rim Tim Tagi Dim" svi su počeli plesati u ritmu ovog hita i cijela dvorana u kojoj je devet tisuća gledatelja pjevaju s našim Markom Purišićem njegov hit! Samouvjerenim i energičnim nastupom uz odlične efekte pokazao je još jednom zašto je favorit za pobjednika.

VIDEO: Uzavrela atmosfera u Amazingi

Komentara 10

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
22:52 07.05.2024.

Što veća budala i nakaza, veća šansa da ode na Eurosong!

5S
505.scrtom
23:55 07.05.2024.

za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika, ameen

EJ
ejStef
00:29 08.05.2024.

Taj sotonizam je radi šoka i privlačenja publike, veći problem je što se pjesma plasirala radi ideologije, a ne kvalitete. Po meni jedna od najgorih, a plasirala se u finale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije