Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatan slučaj na Karibima

Zastrašujuć napad u plićaku: 'Nitko ga nije vidio da dolazi! Morski pas teško ozlijedio Engleza'

Foto: unsplash
1/7
29.04.2024.
u 12:43

Vlasti su nakon napada zatvorile sedam plaža i sva obalna područja između grada Plymoutha na sjevernoj obali otoka i Store Baya na njegovu zapadnom dijelu, u dužini od oko sedam milja (11,3 km).

Englez Peter Smith (64) bio je na Karipskom otoku sa suprugom Jo i prijateljima kada ga je napao morski pas u zaljevu Courland.  Dvoje prijatelja ostalo je u moru kako bi se "borilo s morskim psom", rekla je gospođa Smith. Njezin suprug nalazi se na intenzivnoj njezi u otočkoj Općoj bolnici Scarborough, gdje je u stabilnom stanju, piše BBC

"Peter je pretrpio štetu na lijevoj ruci i nozi, ubodne rane na trbuhu i ozljede na desnoj šaci, čiji se puni opseg još procjenjuje", rekla je njegova supruga. Procjenjuje se da je morski pas bio dugačak osam do 2,4 do 3 metra i širok 60 cm.

Očevidac Orion Jakerov, voditelj vodenih sportova u obližnjem odmaralištu Starfish, rekao je da su se drugi ljudi u moru "fizički pokušavali othrvati morskom psu". Za lokalnu televiziju izjavio je kako misli da ga nisu vidjeli. "Bili su u vodi do struka tako da nisu bili izvan svoje dubine. Mislim da su im bili okrenuti leđima i samo su se izležavali. Nitko nije vidio morskog psa kako dolazi."

VEZANI ČLANCI: 

Vlasti su nakon napada zatvorile sedam plaža i sva obalna područja između grada Plymoutha na sjevernoj obali otoka i Store Baya na njegovu zapadnom dijelu, u dužini od oko sedam milja (11,3 km). Dronovi su korišteni za nadzor područja, a svi koji upravljaju brodom pozvani su na oprez.

Poznato je da su morski psi bikovi agresivni, a najčešće ih nalazimo u plitkim vodama duž tropskih obala, što ih čini – kao i velike bijele i tigraste morske pse – vrstom koja će najvjerojatnije doći u kontakt s ljudima i napasti ih. Nagrada od 10.000 dolara (8010 funti), ponuđena svakome tko uhvati morskog psa i makne ga s plaža, povučena je, rekao je g. Augustine u subotu, piše BCC

FOTO Iznova otvorena staklena šetnica na Biokovu, najodvažniji uživaju u prekrasnom pogledu

1/11
Ključne riječi

Komentara 1

BR
B._r.koni
14:17 29.04.2024.

"Procjenjuje se da je morski pas bio dugačak osam do 2,4 do 3 metra i širok 60 cm." 😂😂😂🤣🤣😅😅 Cestitam nounaru!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije