Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA TRAŽI ARIANA (6)

Već tjedan dana traje velika potraga za autističnim dječakom: Na terenu 1200 ljudi, policija na konjima, dronovi...

Potrega za dječakom
Društvene mreže
29.04.2024.
u 10:07

Za nestalim Arianom traga se gotovo tjedan dana. Najveća operacija potrage dosad započela je u nedjelju s oko 1200 hitnih službi i brojnim volonterima.

Šestogodišnji dječak Arian iz Bremervörde-Elma u Donjoj Saskoj nestao je u ponedjeljak navečer, prije točno tjedan dana. U nedjelju, šest dana od nestanka, hitne službe započele su najveću operaciju potrage do sada, kada je dežuralo ukupno 1200 ljudi

Potraga je završila čim je pao mrak. Unatoč dosad najvećoj operaciji potrage, autistično dijete nije pronađeno, rekao je glasnogovornik policije. Ali još uvijek postoji nada da će Arian pronaći živog. "Odustajanje još nije opcija za nas", rekla je glasnogovornica. "Nastavljamo tražiti, dan i noć."

Sinoć je za njim na kopnu, u rijeci i jezeru tragalo oko 1200 ljudi. U nedjelju je formiran koordinirani ljudski lanac dug 1500 metara s oko 800 ljudi koji su, kako je rekla policija, sustavno pretraživali svaki kutak terena. Iz grada Kranenburga hitne su službe u nedjelju ujutro krenule prema Elmu. Na terenu su bili i policajci na konjima, koji su pregledavali kanale, a područje je pretraživalo i deset dronova.

Arian je, da podsjetimo, autistični dječak koji je nestao u ponedjeljak navečer, kada je neopaženo napustio kuću svojih roditelja. Dječak je autističan, prema riječima policije, ne može se izražavati i ne reagira na razgovor, što uvelike otežava potragu. Moguće je da se dječak skriva i ne može izaći kada mu priđu nepoznate osobe. On, između ostalog, ne osjeća ni glad ni žeđ.

VEZANI ČLANCI:

Otkako je Arian otišao, stotine hitnih službi pretražuju rodni grad šestogodišnjaka i okolicu. Nadzorna kamera snimila je kako dječak nakon nestanka trči u susjednu šumu. Dronovi, helikopteri, psi tragači, ronioci, sonarni čamci i izviđački tornado iz sastava Zračnih snaga već su raspoređeni. Slijedeći savjete roditelja, pomagači su također koristili balone i slatkiše kako bi privukli pažnju šestogodišnjaka i izmamili ga iz mogućih skrovišta.

Policijski glasnogovornik rekao je da nema dokaza o kaznenom slučaju. Glasnogovornik je također isključio mogući napad vukova. Savjetnik za vukove iz okruga Rotenburg također smatra da je to malo vjerojatno. Wolfgang Albrecht rekao je da opasnost postoji samo u posebnim slučajevima, primjerice kada se vuk osjeti napadnutim.

FOTO Ovo je najljepši pas na svijetu: Upoznajte Zaidu Bint Muti Von Haussman

Potrega za dječakom
1/45

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije