Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNOGIMA UGROŽEN I POSAO

U požaru u medulinskoj luci izgorjela 22 broda: Šteta više desetaka tisuća eura

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/12
15.05.2024.
u 19:47

Uzrok požara nije poznat, a videonadzor u tom dijelu luke svakako će pomoći u istrazi

U velikom požaru koji je oko četiri sata u noći na srijedu buknuo u luci u Medulinu izgorjele su čak 22 brodice, a šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća eura. Dio brodova vlasnici su koristili i tijekom ljetne sezone u turističke svrhe pa je mnogima ugrožen i posao. Kako su policiji i vatrogascima koji su ubrzo po dojavi došli na teren rekli svjedoci, u dijelu luke koju je zahvatio veliki požar čulo se i nekoliko eksplozija. I brojni su mještani, posebno vlasnici brodica, priskočili u pomoć kako bi spasili imovinu koju požar nije zahvatio i ugasili požar.

– Požar se dogodio u nautičkom dijelu naše luke, otvorenom za javni promet, kojim upravlja Lučka uprava Pula. Naši su vatrogasci reagirali brzo i hrabro, s 15-ak ljudi i četiri vozila, te su odmah krenuli u odvajanje zahvaćenih plovila i gašenje požara. Želim zahvaliti našim vatrogascima, djelatnicima Lučke uprave Pula, djelatnicima Buže, članovima DVD-a Medulin i svim našim mještanima koji su pružali pomoć u ovoj teškoj situaciji. Šteta je velika, materijalna i emocionalna. Uzrok požara nije poznat, ali zajedno s nadležnim tijelima obvezujemo se da ćemo inzistirati na temeljitoj istrazi ovog događaja – kazao je Ivan Kirac, načelnik Medulina, koji je i sam bio na lokaciji od jutra i pomagao u akciji.

Dalibor Brnos, direktor Lučke uprave Pula, rekao je da je područje medulinske luke na kojem je izbio požar pod videonadzorom pa će i policija istragu o uzroku požara moći temeljiti na snimkama s nadzornih kamera, a taj je dio luke i čuvan. Budući da je riječ o velikom broju plovila koja su zahvaćena požarom, lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc, koja je obišla lokaciju, kazala je da onečišćenja mora zbog izlijevanja nafte iz brodova ima te da se iz opreza stavljaju gumene brane, a na mjesto događaja pozvan je i eko brod.

– Najvažnije je da nitko nije ozlijeđen. Policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara, eksploziva i oružja provode očevid – rekla je Suzana Sokač, glasnogovornica PU istarske. 

FOTOGALERIJA U marini u Medulinu ostale samo čađave olupine, vatra progutala stotine tisuća eura

1/16

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije