Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTIN STRELOVITO NAPREDUJE

Rusi zauzimaju sve više naselja u regiji Harkiv, Ukrajina priznala: 'Neprijatelj postiže taktičke uspjehe'

Russians Hit Kharkiv With S-300 Missile At Night
Foto: Madiyevskyy Vyacheslav/Ukrinform
1/4
13.05.2024.
u 11:05

Rusija je ponovni proboj prema regiji Harkiv pokrenula 10. svibnja. U zadnja dva dana osvojila je devet sela, tvrdi rusko ministarstvo obrane.

Ukrajinska vojska u ponedjeljak je priznala da ruske snage napreduju u svojoj ofenzivi na sjeveroistoku regije Harkiv. Ruske snage pokušavaju proboj u toj regiji, što je podiglo uzbunu u Kijevu i među zapadnim saveznicima zbog potencijalne velike ofenzive na grad Harkiv, drugi najveći u Ukrajini, smješten samo tridesetak kilometara od ruske granice. 

"Neprijatelj trenutno postiže taktičke uspjehe", objavio je ukrajinski glavni stožer u ponedjeljak ujutro. Nakon osvajanja nekoliko sela u regiji Harkiv borbe se trenutno vode kod grada Vovčanska, smještenog samo pet kilometara od ruske granice, piše agencija dpa.  Ukrajina tvrdi da Rusija bilježi velike gubitke, no da usprkos tome šalje brojne snage kod Vovčanska, prema kojem se kreće pet bataljuna. 

Rusija je već okupirala Vovčansk na početku rata. Povukla se nakon ukrajinske ofenzive u jesen 2022. godine. U to vrijeme u gradu je još živjelo oko 3,5 tisuća ljudi, objavila je Ukrajina tada. Rusija je ponovni proboj prema regiji Harkiv pokrenula 10. svibnja. U zadnja dva dana osvojila je devet sela, tvrdi rusko ministarstvo obrane. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Oklopna vozila privukla brojne Ruse: Izložena oprema koju je vojska zarobila u Ukrajini

Russians Hit Kharkiv With S-300 Missile At Night
1/17
Ključne riječi

Komentara 7

V0
Vlaskoulicanec2.0
12:42 13.05.2024.

To je kada se stalno "čačka mećka" ... Iliti prevedeno na hrvatski: "Iskali ste, eto vam ga!". Rat je ionako gotov, Zapad sve više gubi zanimanje, dosta im je i Ukrajine i Ukrajinaca, nema više love ko prije. Mogli stee sve ovo imati jeftinije. Pa ajmo udarati minuse - već se veselim razim gotchim and co komentarima!

LU
Luftbalons
11:29 13.05.2024.

Ruska vojska ne tvrdi da su osvojili 2 sela.. Ako citirate i taj minimum, onda primijenite ono što i znači citat, a ne isporučiti manipulaciju. Ruska vojska tvrdi da je oslobodila.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:29 14.05.2024.

Sastali su se američki i ukrajinski vojni vrh putem satelitskih veza predvođeni s obje strane ministrima obrane. Sastanak je trajao 90 minuta i SAD je rekao da će pomagati Ukrajini da u ovom trenutku odbije napade glavnine ruske vojske na sebe i nastaviti osposobljavanje Ukrajine za obranu i oslobađanje svoje zemlje. Ministar vanjskih poslova SAD-a istovremeno je došao u Kijev na dogovor s ukrajinskim političkim vrhom. Amerika sređuje situaciju u svojem političkom svijetu. Russian Marjorie Taylor Greene nakon što je prostački vrijeđala kolege u američkom Kongresu je udaljena iz debate. Način njezinog ophođenja nije viđen u toj instituciji. Ona je eksponirana predstavnica MAGA grupe, agresivnih republikanaca koji u stvari podržavaju Rusiju a nastoje otežati Ukrajini. Uspješno su skoro 8 mjeseci blokirali američku vojnu i financijsku pomoć Ukrajini dok su Rusi pripremali i neki dan pokrenuli veliku ofenzivu u Ukrajini dok su Ukrajinci ostali bez američke municije za NATO kalibar 155 mm.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije