Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer na eu konferenciji

Plenković iz Bruxellesa: Za par dana imat ćemo većinu. Oporba širi mržnju i to je politička sramota

Zagreb: Svečano otvorenje Europskog seniorskog prvenstva u judu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
29.04.2024.
u 13:11

"Cilj je nastaviti razgovore, približiti stajališta i doći do većine"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na Godišnjoj konferenciji o proračunu Europske unije u Bruxellesu, a sastao se i s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom. Službeni pregovori o budućem Višegodišnjem financijskom okviru (VFO) za razdoblje od 2028. do 2034. još nisu službeno započeli, a ova se konferencija može smatrati početkom neformalne rasprave o tome. Riječ je o jednom od najtežih pitanja oko kojeg je uvijek teško postići dogovor.

Do izbora za Europski parlament ostalo je manje od mjesec i pol dana, a u Hrvatskoj su u tijeku pregovori za sastavljanje Vlade nakon što su prije 12 dana održani parlamentarni izbori. Plenković za sastavljanje Sabora kazao je kako se svatko bori za sebe i da su u tijeku pregovori. "Imamo razgovore popodne. Cilj je nastaviti razgovore, približiti stajališta i doći do većine. Smatram da ćemo kroz sljedeće dane dogovoriti novu parlamentarnu većinu", kazao je Plenković i rekao da pregovaraju s DP-om

"Mi smo 2016. godine imali istu situaciju sa 61 mandatom, trebalo nam je mjesec dana da skupimo 91 potpis, sad ćemo malo razgovarati, nije to ništa neobično. Hrvatski narod nam je treći put dao potporu, mi smo tu jednaki kao i prije, s golemim rezultatima."

VEZANI ČLANCI: 

Premijer je kazao kako ga rezultat ne čudi i da je oporba politička sramota za Hrvatsku. "Mi smo ona Vlada koja je učinila da Hrvatski građani imaju jeftiniji plin, da prebrode ovu krizu na najbolji način u post-COVID situaciji, nije to bilo samo od sebe. Što se nas tiče, ne čudi nas što smo pobijedili na izborima i u poziciji smo da oformimo vladu. To što oporba širi mržnju prema HDZ-u, to je politička sramota za Hrvatsku."

Smatra da odnose prema EU ne može ništa ugroziti pa ni koalicija s DP-om, ali nije zaboravio na predsjednika Republike Zorana Milanovića, kojega je opet prozvao za kršenje Ustava. "Imate neke političke aktere koji se bave ekstremno neargumentiranom mržnjom koja je vladala protiv HDZ-a, a ja još jednom poručujem da oni koji su teško poraženi, a to su prije svega Grbin i stric Milanović, već su trebali dati ostavke – rekao je.

FOTO Ovo su novi čuvari hrvatskog neba: Pogledajte šest Rafalea koji su stigli u Hrvatsku

Zagreb: Svečano otvorenje Europskog seniorskog prvenstva u judu
1/29

SDP i ostali pripadnici oporbe u odnosu na Plenkovića iza sebe imaju brojne afere i korupcije. "Kada nabrojimo korupcije drugih ljudi, onda se krenu čuditi, a neće ići u detalje koga smo spomenuli. Oni nisu nikakve Snjeguljice, imaju i oni itekako svoje korupcijske afere na koje ćemo mi stalo upućivati."

Kazao je kako više neće dopuštati oporbi da širi mržnju po HDZ-u. "Ne možemo više ovako, ovo je postalo smiješno. Ovdje smo u Europi cijenjeni i puni poštovanja, a onda kad dođemo doma pa netko po našem radu baca blato, to više neće ići. Game over", kazao je premijer u  Bruxellesu. 

FOTO Ovo je najljepši pas na svijetu: Upoznajte Zaidu Bint Muti Von Haussman

Zagreb: Svečano otvorenje Europskog seniorskog prvenstva u judu
1/45

 

Komentara 17

Avatar CUBE
CUBE
13:42 29.04.2024.

Hrvatski je narod izabrao kurs i mirno plovi, vide se rezultati osim borbe s korupcijom koja stagnira. Predsjednik je recimo bio protiv Rafalea a sad kaže "dobar je to posao" .. mahala je oporba papirnatim avionima u saboru a sad ćute. Pelješki je tu, izgradili smo (glavne) ceste na redu je željeznica. SDPov ministar Komadina dao je ostavku, ministar Butković HDZeov nastavio a vidimo i kako. Ekipa koja pobjeđuje se ne mjenja a mjenjat su htjeli i isušivat močvaru! Ta močvala donijela dvije medalje, brončanu i srebrnu. Drugovi, jer vam žao, rastanak se primakao 🤓

HR
hrUsrcu
15:54 29.04.2024.

ako je dp uistinu dp sto ima pregovati sa grbinom?

DU
Duupin
13:26 29.04.2024.

Do kraja tjedna Nova Vlada, hrvatska naravno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije