Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne smatra ih teroristima

Erdogan otkrio da je u Turskoj hospitalizirano više od 1000 pripadnika Hamasa

Turkey's President Tayyip Erdogan and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis attend a press conference in Ankara
Foto: UMIT BEKTAS/REUTERS
1/2
13.05.2024.
u 21:43

Ministarstvo zdravstva Hamasa objavilo je u ponedjeljak da je dosad u Pojasu Gaze poginula 35.091 osoba

Više od 1000 pripadnika Hamasa trenutačno je hospitalizirano u Turskoj na liječenju, objavio je u ponedjeljak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, ponovno potvrđujući da “ne smatra Hamas terorističkom organizacijom”.

“Toliko mnogo pripadnika Hamasa je ubijeno. Čitav zapad napada ih svim vrstama oružja i streljiva”, rekao je šef turske države obraćajući se novinarima zajedno s grčkim premijerom Kirijakisom Micotakisom. “Nazvati Hamas (...) terorističkom organizacijom bilo bi okrutno”, rekao je, podsjetivši da se Grčka i Turska “ne slažu” oko ovog “vrlo važnog” pitanja.

Erdogan smatra Hamas "pokretom otpora" i rekao je da je žalostan zbog grčkog stava koji dijele i mnoge druge zapadne zemlje da je to teroristička organizacija. "Složimo se da se ne slažemo", kazao je Micotakis.

Erdogan je prošlog mjeseca primio političkog vođu tog islamističkog pokreta Ismaila Haniju. Izrael, SAD i EU smatraju Hamas terorističkom organizacijom.

POVEZANI ČLANCI:

Dana 7. listopada Hamasovi članovi infiltrirani iz Gaze izveli su napad na Izrael, ubivši više od 1170 ljudi, većinom civila, prema izvješću AFP-a temeljenom na službenim izraelskim podacima. Kao odgovor, Izrael je obećao da će uništiti Hamas, provodeći opsežnu vojnu operaciju u Pojasu Gaze i podvrgavajući taj teritorij strogoj blokadi.

Ministarstvo zdravstva Hamasa objavilo je u ponedjeljak da je dosad u Pojasu Gaze poginula 35.091 osoba.

VIDEO Tisuće prosvjeduju u Malmou protiv izraelske predstavnice na Eurosongu

Komentara 3

KA
kalafat123
08:24 14.05.2024.

Kojim putevima su ozljeđenih "1000 pripadnika Hamasa" iz Gaze došli do Turske?

HO
homofobic
23:15 13.05.2024.

Zasto neki klasificitaju Hamas teroristima, sto je jednako banditima? Zato sto se skrivaju medu civilima! Tko god misli suprotno neka opise hamasovu vojnu uniformu i znakove kojima se u borbi razlikuju od civila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije