Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNA LEGENDA

Modrić dobio ovacije protivničkih navijača: 'Neka se nikad ne umirovi!'

LaLiga - Real Madrid v Sevilla
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/3
12.05.2024.
u 10:08

"Suigrači mu vjeruju, Diaz stvara magiju. Ovaj nogometaš bio bi neprikosnoveni starter u bilo kojoj drugoj momčadi svijeta, no u Realu mora pristati na ulogu rezerve", piše Marca o dvostrukom strijelcu Brahminu Diazu kojem je Luka Modrić u 59. minuti asistirao za drugi pogodak

Luka Modrić izaziva oduševljenje u svakom kutku Španjolske, a ovacije suparničkih navijača nisu izostale niti u Grenadi. Hrvatski kapetan je u pobjedi "kraljevskog kluba" (4:0) sudjelovao do 70. minute, a na izlasku pozdravile su tribine andaluzijskog Los Carmenesa. Modrić je u 59. minuti susreta upisao još jednu asistenciju. Ovoga je puta dodao za konačan gol Brahmina Diaza.

Uz dva gola marokansko-španjolskog ofenzivca, mrežu domaće momčadi pronašli su Fran Garcia i Arda Güler u 38. minuti, odnosno drugoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela. Modrić je za svoju igru u ovome susretu od Marce dobio ocjenu 8, uz komentar:

GALERIJA Pogledajte murale u čast Luke Modrića. Kapetana vatrenih obožavaju u Hrvatskoj i inozemstvu

LaLiga - Real Madrid v Sevilla
1/13

"Hrvat još neko vrijeme ima mjesto u madridskoj shemi. Znao je iskoristiti minute u Ligi prvaka, ukrao je Musiali gol u 84. minuti. Modrić je preuzeo kontrolu nad sredinom terena i pomogao svojim suigračima da ne zalutaju. Vidjeli smo mnogo mladih igrača na terenu, Modrićevo prisustvo im je značilo. Realova desetka svojom vječnom kvalitetom lako izlazi iz zbrke na travnjaku. U drugom poluvremenu preuzeo je loptu i Madrid je mogao igrati svoj nogomet. Ovakvi nogometaši nikada ne bi trebali u mirovinu", pišu Španjolci.

Dvostruki strijelac Diaz je ove godine bio potisnut na klupu. Konkurencija je u napadu poprilično gusta. Uz Viniciusa Juniora, Rodryga, najnoviju zvijezdu Judea Bellinghama pa povremeno i wunderkinda Gülera, 24-godišnjem Diazu poprilično je teško doći do bitnije minutaže. Ipak, ovoga puta je iskoristio svoju priliku:

"Krilni napadač izgubio je težinu u prvih 11, no u drugom dijelu napravio je čudo. Suigrači mu vjeruju, Diaz stvara magiju. Ovaj nogometaš bio bi neprikosnoveni starter u bilo kojoj drugoj momčadi svijeta, no u Realu mora pristati na ovakvu ulogu. Ima 12 golova i šest asistencija u dosadašnjem dijelu sezone, iskoristio je sjajnu timsku igru i tražio hat-trick", piše Marca.

Real Madrid je ranije osigurao naslov prvaka u španjolskom prvenstvu. Trenutno imaju 90 bodova, 15 više od drugoplasirane Girone i 18 više od trećeplasirane Barcelone. Katalonske momčadi vode ljutu borbu za drugo mjesto, dok Atletico Madrid s 67 laganim korakom grabi ka osiguravanju posljednjeg mjesta u Ligi prvaka iduće sezone. Ove je godine Real izjednačio klupski rekord održavši mrežu čistom tijekom 19 ligaških utakmica. To im je uspjelo u sezonama 1986/87. i 1987/88. Pred njima su još tri ligaška susreta (Alaves, Villarreal i Real Betis) pa će imati priliku oboriti rekord. Također, 1. lipnja će na Wembleyju igrati finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

VIDEO Maksimirske tribine slave naslov! Dinamo je prvak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije