Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRŠAJ S KUMOM

Jakirović uoči nove zahtjevne obveze bocnuo Rijeku: 'Dobro je da uvijek igramo prije njih'

Zagreb: Dinamo i Istra sastali se u 29. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
12.04.2024.
u 18:28

- Iza Gorice lomit će se i iduću utakmicu. Dobro je što smo svježi, možemo nešto i trenirati, a svaka je sad važna. Dobro je što uvijek igramo prije Rijeke, želim da svaki put pobijedimo i stavljamo Riječanima dodatan pritisak - rekao je Jakirović

Pred nogometašima Dinama utakmica je s Goricom u 30. kolu HNL-u. Na obližnje gostovanje plavi putuju s pet bodova zaostatka, ali i utakmicom manje u odnosu na vodeću Rijeku na ljestvici HNL-a. Jasno je da momčad Sergeja Jakirovića i dalje ne smije niti pomišljati na kiks u lovu na poziciju na vrhu domaćeg prvenstva.

- Dugo nismo imali tjedan dana bez utakmice, iskoristili smo ga za regeneraciju. Imali smo dva taktička treninga, kojima sam bio jako zadovoljan, da još bolje neke stvari uigramo. Pripremili smo se za ovu utakmicu kao i za svaku. Uzeli su nam pet bodova, tako da smo oprezni, ali i svjesni svoje snage i forme, koja je dobra. Samo treba tako nastaviti kako bismo lovili Rijeku i zato moramo uzeti tri boda - rekao je Jakirović.

Svjestan je i Dinamov trener da je ovo utakmica koja bi lako mogla "slomiti" prvenstvo.

- Iza Gorice lomit će se i iduću utakmicu. Dobro je što smo svježi, možemo nešto i trenirati, a svaka je sad važna. Dobro je što uvijek igramo prije Rijeke, želim da svaki put pobijedimo i stavljamo Riječanima dodatan pritisak.

Bit će to ove subote u Velikoj Gorici zanimljiv okršaj. Naime, Sergej Jakirović i trener Gorice Rajko Vidović su kumovi.

Zagreb: Dinamo i Istra sastali se u 29. kolu SuperSport HNL-a
1/5

- Uvijek je tamo bilo zahtjevno, bez obzira na to u kojem smo sastavu igrali. Svi se žele pokazati u najboljem svjetlu protiv nas. Rajko se bori za sebe i svoju momčad, sve će napraviti da nam oteža, što je prirodno. Mi želimo što prije zabiti i odvesti utakmicu u naš smjer. Prošli put mi je teško pao poraz, imali smo 24 udarca, vodili 1:0 i na kraju izgubili.

Otkrio je Jakirović i kakvo je stanje s kadrom, ima li nekih novih problema s ozljedama?

- Svi su na raspolaganju, vidjet ćemo je li i Živković, Pierre-Gabriel možda samo ovu utakmicu preskoči jer terapije idu jako dobro. Imam još dva rovita igrača, vidjet ćemo na zadnjem treningu kako će biti. Što se tiče Stojkovića, kad prođe osam mjeseci od ozljede, nema razloga da ne uđe u kadar. Neki dan je igrao, bez kontakta, dobro je izgledao. Vratio se Emreli, trenira s nama, Dino Perić je još sa strane, ali sve ide kako smo predvidjeli - rekao je trener Dinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije