Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL Jedanaestero hrvatskih mališana nije nastupilo na otvaranju SP-a

Hrvati izbačeni s otvaranja

sp_izbaceni.jpg
import
10.06.2006.
u 00:53

Jedanaestero hrvatskih mališana koji žive u Njemačkoj trebalo je jučer nastupiti na otvaranju Svjetskog nogometnog prvenstva u Münchenu, no zbog kašnjenja na glavnu probu u četvrtak u posljednji su trenutak izbačeni iz protokola.

Razočaranje
Razočaranje mališana od kojih je šestero trebalo nastupiti u hrvatskim narodnim nošnjama, a petero u dresovima hrvatske nogometne reprezentacije, golemo je, a krivac za njihovo kašnjenje na glavnu probu još nije pronađen.  Marija Šibenik, jedna od voditeljica, nije željela komentirati slučaj, već nas je samo ogorčeno uputila na svoju župu.

Prema informacijama koje smo dobili iz Katoličke misije u Münchenu, koja je suorganizator njihova nastupa, čini se da je jedan od fratara pogrešno prenio informaciju o početku glavne probe voditeljicama grupe hrvatske djece pa su mališani na probu došli sa sat vremena zakašnjenja. Pedantne njemačke organizatore nisu zanimala nikakva objašnjenja te su samo dan prije nastupa obavijestili voditeljice da im neće dopustiti nastup.

Trud pao u vodu
Tako su mjeseci priprema, sređivanja potrebnih dozvola i sav trud mališana koji su dugo i naporno pripremali svoj kratak nastup pali u vodu zbog jednog nesporazuma i krutosti organizatora.
Pred prepunim stadionom, na kojem su bili i njemački predsjednik Horst Köhler te mnogi drugi uglednici, nastupila su djeca iz svih država koje se natječu na SP-u.
Hrvatskim mališanima preostalo je samo da na velikim ekranima promatraju dječju povorku u kojoj su i sami trebali biti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije