Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI DOGAĐAJ

Princ Harry ovim potezom zauvijek raskinuo veze s kraljevskom obitelji, procurili osobni dokumenti

Foto: Reuters
1/12
21.04.2024.
u 08:00

Britanski mediji došli su u posjed dokumenata u kojima je vojvoda od Sussexa nedavno ažurirao svoju rezidenciju, ističući SAD kao novi dom vojvotkinje i njega.

Kako otkriva Page Six, princ Harry (39) po prvi je put naveo Sjedinjene Američke Države kao svoje primarno prebivalište, nakon što su on i njegova supruga Meghan Markle (42) 2020. godine prekinuli sve veze s kraljevskom obitelji i napustili Ujedinjeno Kraljevstvo. Na taj način prekinuta su dugotrajna nagađanja o sudbini odbjeglih članova kraljevskog dvora, a pod još veći znak pitanja stavljena je pomirba princa od Walesa Williama (41) i njegovog brata Harryja uslijed teškog perioda koji trese monarhiju. 

Naime, Daily Mail je došao u posjed dokumenata u kojima je vojvoda od Sussexa nedavno ažurirao svoju rezidenciju, ističući SAD kao novi dom vojvotkinje i njega. Dokumente je izdala tvrtka 'Travalyst Limited' povodom incijative za ekološki održiva putovanja, a u njima kao datum promjene prebivališta stoji 29. lipnja 2023. godine

GALERIJA: Princ Harry i Meghan Markle oglasili se nakon saznanja dijagnoze princeze Kate

1/55

Harry i Meghan službeno su iselili iz svog prebivališta u Ujedinjenom Kraljevstvu 28. lipnja, otprilike tri mjeseca nakon što ih je Harryjev otac, kralj Charles Treći, deložirao s posjeda zvanog Frogmore Cottage. Nasljednik kraljice Elizabete na taj potez odlučio se nakon izlaska memoara 'Spare' u kojima je njegov sin optužio Camillu, Charlesovu suprugu, kako je medijima prodavala priče o Markle.  

Iako još nije poznato hoće li odricanje od britanske rezidencije utjecati na neko od Harryjevih zvanja, pretpostavlja se da će zajedno s ocem o tome raspraviti sljedećeg mjeseca, kad se najavljuje povratak princa na Otok povodom održavanja sportske manifestacije Invictus Games na kojoj bi trebao sudjelovati.

Unatoč zakonskoj promjeni, vojvoda od Sussexa je krajem 2023. još uvijek navodio Britaniju kao svoj dom, a odlazak u Sjevernu Ameriku opravdao sigurnosnim razlozima: - Ujedinjeno Kraljevstvo je od neizmjerne važnosti kao nasljeđe moje djece i mjesto u kojem želim da se osjećaju kao kod kuće u istoj mjeri kao i u SAD-u gdje trenutno žive -  istaknuo je Harry u pisanoj izjavi koju je pročitao na londonskom sudu gdje je tražio policijsko osiguranje.

VEZANI ČLANCI:

 

U međuvremenu je ove veljače, gostujući u emisiji 'Dobro jutro Amerika', progovorio o trajnom preseljenju u Sjedinjene Američke Države: - Američko državljanstvo je misao koja mi je pala na pamet, ali u ovom trenutku za nas ne predstavlja prioritet - izjavio je.

Podsjetimo, Meghan i Harry posljednje četiri godine žive u Kaliforniji zajedno sa svoje dvoje djece, sinčićem Archiejem i kćerkicom Lilibet, te tamo planiraju ostati neko vrijeme. Vojvode od Sussexa nedavno su viđeni na humanitarnom polo turniru održanom u Miamiju gdje su na središnjoj bini razmijenili rijedak trenutak nježnosti.

GALERIJA: Princ Harry brzo je stigao u London kada je saznao da mu otac ima rak: Moguće je veliko pomirenje

1/8

Nakon napuštanja kraljevskog dvora Harry je u nekoliko navrata javno prozvao članove obitelji. Tako je u Netflixovom dokumentarcu Heart of Invictus rodbinu optužio za zanemarivanje kada se vratio iz Afganistana s vojne misije. Tada navodno nije imao nikoga u obitelji tko bi mu pomogao nositi se s doživljenim traumama. 

- Nažalost, kao i mnogi od nas, prvi put kada pomislite o odlasku na terapiju jest u trenucima u kojima ležite na podu u fetalnom položaju, želeći da ste se ranije pozabavili svojim problemima. I to je nešto što sam želio promijeniti - rekao je Harry. Takav i slični događaji doveli su do otuđivanja i konačnog odlaska s dvora. 

VIDEO: Princ Harry i Meghan u tajnosti posjetili kraljicu, prvi put otkako su napustili kraljevske dužnosti

  

Komentara 4

LI
lietuva
10:55 21.04.2024.

... ističući SAD kao novi dom vojvotkinje i SEBE.

Avatar KalebJosua
KalebJosua
09:33 21.04.2024.

Žena koja ujedini obitelj je I princeza I kraljica! Al većina ne umie!

CA
canon60
08:42 21.04.2024.

Prekinuo je sve veze osim financiranja. Pitam se na čiji nagovor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije