Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretni su

Suprug živi 800 kilometara dalje od nje: 'Ljudi misle da je čudno, ali nama je savršeno!'

Facebook
29.04.2024.
u 14:30

Bili su razdvojeni dugo godina, a onda su se ponovno našli preko Facebooka

Christini Metzger ljubav na daljinu ne pada teško. Christina (62) objasnila je zašto je provođenje vremena između Engleske i Njemačke recept za uspjeh veze. "Držeći svoju ukrcajnu kartu, ljubim Thomasa za rastanak. Naš romantični zajednički vikend je došao kraju, a ja moram krenuti 800 kilometara kući – sama. Ali Thomas (61) nije netko s kim sam imala aferu na odmoru ili netko s kim izlazim - u sretnom smo braku već sedam godina i imamo savršenu vezu. Naša tajna? Živimo 800 kilometara udaljeni, svatko u svojoj zemlji", ispričala je Christina.

Thomasa je upoznala u klubu u Benidormu u kolovozu 1981. S 20 godina, koliko je tada imala, nije tražila ljubav kad je rezervirala tjedan dana zabave na suncu sa svojom prijateljicom Jackie. Ali, kako kaže, kada je jednu noć zaplesala s prekrasnim muškarcem koji je bio visok, preplanuo i imao divan osmijeh, nije mogla poreći kemiju među njima, piše The Sun.

VEZANI ČLANCI:

"Thomas, koji je tada imao 19 godina, živio je u Njemačkoj i bio je zgodan, zabavan i ljubazan. Od tog prvog plesa bili smo nerazdvojni, proveli smo ostatak praznika zajedno. Rastanak je bio grozan, jer sam se stvarno zaljubila u njega. Ja sam živjela s roditeljima u Loughtonu u Essexu, a on je bio u Mannheimu, gradu na jugozapadu Njemačke. Tada nije bilo ni WhatsAppa ni Zooma, a međunarodni pozivi bili su skupi, pa smo ostali u kontaktu putem pisama, za koja je trebalo oko dva tjedna da stignu. Ali ustrajali smo, jer smo osjećali da između nas postoji nešto posebno. Obitelj i prijatelji mislili su da je to jako slatko. Kad me Thomas pozvao da ga posjetim na tjedan dana tog listopada, prihvatila sam priliku", prisjetila se Christina.

Upoznala je njegove roditelje i išli su na romantična putovanja i razgledavanja i uskoro su shvatili da su zaljubljeni. Međutim, Thomas je trebao započeti obaveznu vojnu službu, pa nije mogao napustiti Njemačku. Christina se bojala preseljenja u inozemstvo jer nije znala jezik i nije poznavala nikoga tamo. Slomljenog srca, dogovorili su se da će biti samo prijatelji. Nastavili su redovito slati pisma, dijeleći pojedinosti o našim životima, uključujući i to jesu li izlazili na spojeve.

 

"Uvijek je postojao osjećaj 'što je moglo biti?', ali bila sam sretna zbog njega. Godine 1985. udala sam se i rodila svoju prvu kćer, Nicole, koja sada ima 38 godina. Zatim, 1990. godine, kako su nam životi postajali sve zauzetiji, pisma između nas postajala su sve sporadičnija. Tada su i u potpunosti prestala, iako Thomasa nikad nisam zaboravila.  Kad je moj brak završio 1994., ponovno sam razmišljala o Thomasu. Je li se ikada ženio ili imao djecu? Pisati mu je bilo nemoguće, jer tada nisam imala pojma gdje živi, ​​pa sam ga zaboravila. To je bilo do svibnja 2012., kada sam se pridružila Facebooku. Najednom sam se zatekla kako upisujem Thomasovo ime i eto ga. Bila sam tako uzbuđena vidjeti mu lice nakon toliko vremena. Bez oklijevanja sam mu poslala zahtjev za prijateljstvo. Tjedan dana kasnije, prihvatio je i poslao poruku. “Wow, pronašla si me”, napisao je. Tražim te od 2006. kada sam se razveo...", kaže Christina.

Tada su joj se pojavili leptirići. Poruke su se nastavljale između njih dok su dijelili priče iz njihovih života. Kao i ona, bio je oženjen i razveden, zajedno su imali petero djece i jedno unuče. "Osjetila sam da je Thomas isti dobar čovjek u kojeg sam se zaljubila prije tri desetljeća. U kolovozu, nakon tri mjeseca slanja poruka, pitala sam ga želi li se naći. Pristao je i predložio mi da odletim u Njemačku. Rezervirajući kartu i hotel, vrtjelo mi se u glavi. Dok je moj avion slijetao, misli su mi vrtjele. Što to radim? Odjednom sam ga vidjela kako me čeka. Poljubio me u oba obraza. Bilo ga je divno vidjeti. Putovanje je bilo lijepo. Razgovarali smo o našim životima i posjetili znamenitosti koje smo zajedno vidjeli godinama prije. Čak je čuvao i moja stara pisma. Držali smo putovanje isključivo u prijateljskoj zoni, ali nisam se mogla prestati pitati možemo li biti više od toga. Kada sam se vratila kući nisam mogla prestati razmišljati o tome i srce mi se ponovilo lomilo. Moja kći Nicole vidjela je da se čudno ponašam i pitala me što se događa. Očekujući da će mi reći da ne budem tako smiješna, objasnila sam joj sve o Thomasu i mom putovanju. 'Mama', rekla je, 'reci mu što osjećaš.' Te sam mu večeri nervozno poslala poruku na Facebooku i učinila upravo to. Bio sam oduševljen i rekao mi da osjeća isto. Oboje smo htjeli pokrenuti vezu. Ali imali smo obitelji, poslove i živote koje smo voljeli u svojim zemljama. Tako smo skovali plan: korištenjem niskotarifnih zrakoplovnih prijevoznika, ja ću letjeti do njega jedan vikend, on će doletjeti do mene sljedeći vikend i onda ćemo imati odvojeni vikend. Moja obitelj me je podržavala i mislila je da je to sjajan plan", rekla je.

Nisu bili sigurni kako će to ići, ali u početku se činilo sjajno. Ona je vodila vlastiti posao s financijskim uslugama i bila je baka, između toga i njezinih hobija, život joj je bio pun i ispunjen. U njihovim svakodnevnim telefonskim pozivima i porukama, sve bi podijelila s Thomasom, a on bi njoj pričao o svom poslu kao državni službenik i što je radio sa svojim unucima. "Slali smo poruke svako jutro i večer, te pričali na video poziv svake subote i nedjelje ujutro kad nismo bili zajedno. Brzo sam shvatila da dobivam najbolje od oba svijeta – svu neovisnost da živim život kakav sam željela i sretnu, stabilnu vezu s muškarcem kojeg sam voljela. Ako smo se i posvađali, to se brzo riješilo, a prioritet smo davali jedno drugome i zajedničkom vremenu. Biti razdvojeni značilo je da nikada jedno drugo nismo uzimali zdravo za gotovo. Osjećala sam se kao da imam dva doma. Prenijela sam odjeću u njegovu kuću, a on je učinio isto, što je dodatno olakšalo naše posjete. Bilo je divno upoznati Thomasovu obitelj i kada je on upoznao moju. Svi su bili puni podrške i vjerovali su nam da sami odlučujemo o tome kako ćemo živjeti", dodala je.

U rujnu 2015., na putovanju u Veneciju, Thomas ju je zaprosio. Možda zvuči čudno organizirati vjenčanje i ne planirati zajednički život, ali njima je to bilo normalno. Nakon što smo se vjenčali u lipnju 2017. pred prijateljima i obitelji i proveli medeni mjesec u planinama Salzburga, vratili smo se u svoje zemlje. Bili su mladenci koji su živjeli udaljeni 800 kilometara. Sada su u sretnom braku - i žive u dvije različite zemlje - već sedam godina. No, kako kažu, nije uvijek bilo lako. "Covid je bio jednostavno užasan, jer smo se tijekom cijele 2020. godine vidjeli samo četiri puta. Uvijek smo vjerovali jedno drugome i imali odličnu komunikaciju. Ipak, moramo biti organizirani. Postoje letovi koje treba rezervirati, a povratni iznos košta oko 60 eura, a parkiralište u zračnoj luci košta 80 eura. Ali sada je letenje normalno kao i vožnja autobusom. Znam da je to drugima čudno. Kako mogu živjeti tako daleko od muža? Ali toliki broj žena koje su mi rekle da naš raspored zvuči savršeno. Možda ćemo jednog dana živjeti zajedno, ali tko zna, možda ostanemo takvi kakvi jesmo. Za sada imam svoj život i muža kojeg volim. To je sve što mogu poželjeti", zaključila je Christina. 

Suprug ju je ostavio čim je dobio vizu: ‘Sve nas je prevario!’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije