Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Napravite Mozart kocke - jednostavni kremasti kolač od oraha i vanilije

@natalija_mysticcakes
12.04.2024.
u 09:30

Sasvim jednostavni sastojci, brza i laka priprema, a kolač je zaista bogatog i finog ukusa.

Mozart kocke su jednostavan kremasti kolač s mekanim biskvitom od oraha i kremom od vanilije, posut mljevenim orasima. Sasvim jednostavni sastojci, brza i laka priprema, a kolač je zaista bogatog i finog ukusa - savršen za sve ljubitelje oraha i vanilije. Recept je s food bloga @natalija_mysticcakes. Uživajte!

Sastojci (dimenzije pleha: 40×34 cm):

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • prstohvat soli
  • 150 g šećera
  • 200 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 120 g mljevenih oraha

VEZANI ČLANCI: 

Za kremu:

  • 600 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 150 g šećera
  • 1 žličica arome vanilije
  • 250 g margarina (ili maslaca)

Još:

  • mljeveni orasi za posipanje (oko 50 g)

Priprema:

Biskvit: U posudu stavite cijela jaja, sol i šećer pa mikserom pjenasto umutite nekoliko minuta dok smjesa ne pobijeli i zapjeni se. Dodajte prosijano brašno pomiješano sa praškom za pecivo i nastavite miksati na najmanjoj brzini postepeno ulijevajući mlijeko u tankom mlazu. Odmah zatim ulijte i ulje u tankom mlazu cijelo vrijeme miksajući te na kraju dodajte i mljevene orahe i još jednom dobro sjedinite u glatku smjesu.

VEZANI ČLANCI: 

Veliki pleh dimenzija 40×34 cm obložite pek papirom i ulijte smjesu za biskvit. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta dok lijepo ne porumeni. Provjerite čačkalicom – ako izlazi suha, biskvit je pečen. Biskvit prohladite, odvojite od pek papira i presijecite na dva dijela, tako da dobijete dva biskvita dimenzija 20×34 cm.

Krema: Sa pripremom krema počnite odmah nakon stavljanja biskvita u pećnicu, a možete i prvo kremu skuhati pa onda prijeći na biskvit – kako želite. U malo mlijeka razmutite puding, a ostatak mlijeka sa šećerom i aromom vanile stavite na vatru da provrije. Skinite s vatre, umiješajte puding ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući žicom, pa vratite na srednju vatru i kuhajte par minuta dok se ne zgusne. Skinite s vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ohlađen puding prvo dobro izradite mikserom da postane potpuno gladak, a potom dodajte komad po komad omekšalog margarina i sjedinite u pjenastu kremu.

Slaganje: Na tacnu stavite prvi biskvit pa nanesite polovicu kreme i poravnajte. Poklopite drugim biskvitom, premažite ostatkom kreme i pospite mljevenim orasima. Kolač stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, a potom narežite na kocke.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije