Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

PD Jankovac: Šuma na tanjuru – divlja svinja i medvjeđi luk

Čačinci
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
29.04.2024.
u 09:36

PD Jankovac, Jankovac bb, Slatinski Drenovac

Planinarski dom Jankovac nalazi se na 475 metara nadmorske visine, u restoranu su tražena tradicionalna jela na žlicu poput graha, čobanca i gulaša, no s obzirom na to da su ovdje jako ponosni na svoju šumu, osmislili su i poseban jelovnik nazvan "Šuma na tanjuru". Riječ je o slijedu od četiri jela, predjelo je roast beef od divlje svinje sa zapečenim povrćem i matovilcem nakon čega slijedi juha od šumskih gljiva s komadićima prženog kruha:

08.04.2024., Cacinci - Turisticka patrola na podrucju opcine Cacinci + vecernjakove zvjezdice. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

– Ja sam ih brao – dobacuje konobar Dražen Šafar noseći glavno jelo, file divlje svinje u umaku od šumskog voća i medvjeđeg luka s prilogom – okruglicama od gljiva i palentom s gljivama. Šumska parfe-krema služi se za desert u ovom hvaljenom meniju jankovačkog restorana s oznakom Okusi tradicije Podravine i Slavonije u kojem je vrlo često gužva, što zbog brojnih gostiju, što zbog nedostatka osoblja.

Izbor i kvaliteta jela 45

(do 50 bodova)      

Izbor i ponuda pića 12

(do 15 bodova)      

Usluga i ljubaznost 10

(do 10 bodova)      

Dojmovi i prostor 19

(do 20 bodova)      

Ukupnost ponude 4

(do 5 bodova)

Ukupno: 90 ČETIRI ZVJEZDICE

80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE

88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE

95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije