Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29. Međunarodni festival malih scena

Milan Marić nakon trijumfa 'Edipa' u Rijeci: 'Drago mi je što publika svugdje jednako osjeća predstavu'

13.05.2024.
u 13:11

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je "Edipu", a istaknuti glumac Milan Marić zaslužio je priznanje za najbolju mušku ulogu.

Kultni 29. Međunarodni festival malih scena u Rijeci okončan je svečanom dodjelom nagrada koja je oduševila ljubitelje kazališta. Predstava "Edip" Jugoslovenskog dramskog pozorišta osvojila je srca publike i stručnog ocjenjivačkog suda, uzimajući najveći broj prestižnih priznanja.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini pripala je "Edipu", a istaknuti glumac Milan Marić zaslužio je priznanje za najbolju mušku ulogu.: „Mnogo sam sretan i ponosan na to kako čuvamo, volimo i njegujemo predstavu. Festival u Rijeci je ozbiljan festival sa dugom tradicijom i divan je osjećaj osvojiti nagradu baš na tom festivalu! A možda mi je najviše drago što publika i u Rijeci, kao i u Beogradu, Novom Sadu, Užicu, Zagrebu, Ljubljani, Budimpešti, Istanbulu osjeća ovu našu predstavu. To je nama zapravo najveća nagrada.“ rekao je Milan Marić.

Milanov kolega Joakim Tasi odnio je nagradu za najboljeg mladog glumca, a osim toga, predstava "Edip" podijelila je nagradu publike s još dvije produkcije: sarajevskim "Gidionovim čvorom" i crnogorskom "Ćelavom pjevačicom". Olga Odanović dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu za svoju izvedbu u "Ćelavoj pjevačici", koja je također bila nagrađena za najbolju dramaturgiju i režiju zahvaljujući nedavno preminulom Jagošu Markoviću. Marija Marković Milojević zaslužila je priznanje za najbolju kostimografiju u istoj predstavi.

VEZANI ČLANCI: 

Nagradu za najbolju epizodnu ulogu kući je ponio Marko Makovičić za ulogu u predstavi „Ožalošćena porodica“ Branislava Nušića. Najbolja scenografija pripala je Branku Hojniku za rad u predstavi "Djeca Drame" Slovenskog narodnog gledališća Ljubljana. Za dizajn svjetla nagrađena je Mojca Sarjaš.

Specijalna nagrada dodijeljena je ansamblu teatra Cafe Fuerte iz Austrije za predstavu "Višnjik" A. P. Čehova.

Stručni ocjenjivački sud 29. Međunarodnog festivala malih scena činile su glumice Helena Buljan iz Zagreba, Katerina Kocevska iz Skoplja te kazališni kritičar Bojan Munjin iz Zagreba. Ovaj festival potvrdio je svoju reputaciju kao važan događaj u svijetu kazališta, istovremeno slaveći izvanredne umjetničke dosege regije.

>>> FOTO Koje nekretnine posjeduje Zlatko Dalić? Izbornik Hrvatske novac je uložio u luksuzne zgrade

1/19
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije