Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE DAJTE OLAKO PODATKE

U novu online prevaru upetljali veliku hrvatsku kompaniju, oni upozoravaju: 'Nemamo ništa s tim'

Ilustracija
Silas Stein/DPA
16.05.2024.
u 10:24

Lažne investicijske prilike, uz lažne nagradne igre, jedna su od češćih taktika koje koriste kibernetički kriminalci, a više o svemu informirati se može i na internetskim stranicama MUP-a, navode iz tvrtke

Uprava Ine upozorava da društvenim mrežama i internetom kruže prevare u obliku oglasa investicijske prilike, u kojima se organizatori lažno predstavljaju kao Ina te ističe da Ina nije organizator takvih objava niti s njima ima veze. Ina savjetuje da se sa spornim stranicama ne dijele osobni, bankovni ili bilo kakvi drugi podaci, kako bi se izbjegle potencijalne krađe podataka i/ili novca.

U priopćenju Ine stoji da je www.ina.hr adresa Inine službene internet stranice na kojoj se objavljuju sve relevantne aktivnosti kompanije pri čemu se pazi na pravila i informacije o zaštiti podataka. Također, službena Facebook stranica Ine te službena Instagram stranica te kompanije jedini su službeni profili na tim društvenim mrežama na kojima Ina objavljuje svoje vijesti.

"Bilo kakvi oglasi, nagradni natječaji, nagradne igre ili investicijski pozivi koje se ne objavljuju na ovim profilima nisu povezani s Inom ni na koji način", kažu u domaćoj naftnoj kompaniji. Pozivaju građane da sumnjive pozive na ulaganja, oglase i poruke s drugih stranica koje se predstavljaju kao Ina, prijave administraciji društvenih mreža kao sumnju u pokušaj internetske prevare.

"Lažne investicijske prilike, uz lažne nagradne igre, jedna su od češćih taktika koje koriste kibernetički kriminalci, a više o svemu informirati se može i na internetskim stranicama MUP-a", navode iz Ine.

FOTOGALERIJA Ovo su najbolji memovi o ovogodišnjoj Euroviziji: Presmiješni su, a Baby Lasagna je ukrao show

Ilustracija
1/26
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije