Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS U PODRAVINI

Prolazila je kroz pakao: Suprugu istukao 40 puta, govorio da će joj ubiti obitelj

Obiteljsko nasilje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
07.05.2024.
u 13:56

Optužnicom je predloženo da se ovaj 33-godišnji nasilnik zbog nasilja u obitelji osudi na godinu dana zatvora, a zbog prijetnji na šest mjeseci te da mu se na kraju izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca zatvora.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podiglo je optužnicu protiv 33-godišnjaka iz Podravine kojeg se tereti da je između 30 i 40 puta divljački pretukao svoju suprugu. Tortura je trajala od kolovoza 2020. pa sve do kraja studenog 2022. godine. 

 Grizao ju je za ruke, tjerao da kleči pored ormara, a na krevetu ju je gušio dekom prekrivajući joj usta. Govorio joj je da će je ubiti ili da će poslati nekoga da je ubije. Da će to platiti ako treba. Govorio je i da će ubiti članove njezine obitelji, a situacija je dodatno eskalirala krajem studenog 2022. godine, kada mu je supruga rekla da se želi rastati od njega, piše Podravski list.

VEZANI ČLANCI

– Uopće nisam bio nasilan, a supruga me prijavila tek kada sam otišao raditi izvan Hrvatske – istaknuo je 33-godišnjak. Supruga je imala potpuno drugu priču. Rekla je da je on od početka braka imao problema s kockanjem te da je dolazilo do problema zbog čega je ona s njihovim djetetom otišla kod svojih. Krajem 2020. godine se vratila i požalila.

– Ništa se nije promijenilo. Nastavio je s kockanjem, a nakon što sam mu prigovarala, više puta u tjednu me je šamarao, gurao na krevet, tukao, hvatao za vrat, nabijao na zid - ispričala je opisujući što joj je sve radio. Optužnicom je predloženo da se ovaj 33-godišnji nasilnik zbog nasilja u obitelji osudi na godinu dana zatvora, a zbog prijetnji na šest mjeseci te da mu se na kraju izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca zatvora. 

Komentara 1

DI
dino85
15:30 07.05.2024.

Sramota od pravosuđa, još samo fali da ju je bockao nožem ali eto preživjela je, na sreću siledžije. Ali štaćemo živimo u pravnoj državi pa bez "fiškala" nemože ništa proći, a da oni nezarade. Nekada bi to braća sredila po kratkom postupku, nisam za to, ali ni ova lakrdija od sudova nedaje nade u bolje sutra. Kad žena ubije muškarca mislim da su sudovi puno stroži. Sudovi u Hrvatskoj nisu dorasli vremenu, za njih je vani jošuvjek milicija, koja će to već nekako srediti i pobrinutise da se to više nedogodi. Tranzicija je put do pravne države koji nemožemo izbjeći ali kulturna (čitaj nekulturna) zaostavština je ogroman teret za naš narod koji bi htio pravnu državu preko noći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije