Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE DRŽAVNOG INSPEKTORATA

Opet se iz trgovina povlači više popularnih proizvoda, za jedan možete dobiti povrat novca čak i bez računa

Kolica
Foto: Unsplash
1/3
07.05.2024.
u 16:50

Državni inspektorat obavijestio je potrošače da se povlači himalajska sol i jedna grickalica.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavijestio je potrošače o opozivu proizvoda Deluxe Himalajska kamena sol, 400g, najbolje upotrijebiti do 5. veljače 2027., zbog utvrđenih čestica plastike nastalih prilikom mljevenja soli.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. Detalji o opozivu proizvoda dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom.

Dobavljač je Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, Neckarsulm, Njemačka, a na tržište ga stavlja LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., Velika Gorica. "Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima", napominje Državni inspektorat. Na Lidlovim se stranicama navodi da je sol zdravstveno ispravna te se može koristiti bez ograničenja, a problem je u plastičnom dijelu mlinca kojim se sol melje. Iz Lidla će ipak vratiti novac svim kupcima, a za to nije potreban račun.

Osim toga, Državni inspektorat obavijestio je potrošače o opozivu proizvoda Cheez Zum Cheese ring snacks – Cheddar Cheese Flavor, 25g, zbog prisustva neodobrenog bojila E110 u sadržaju.

VEZANI ČLANCI:

"Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) br. 1333/2008 Europskog parlamenta i Vijeća od 16.prosinca 2008. o prehrambenim aditivima", navode u priopćenju. Dobavljač proizvoda je Beagley Coppermann, De Kwakel, Nizozemska, a prodaje ga Osmi kontinent d.o.o., Dubrovnik.

GALERIJA Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio u nigdje, a drugi je naš najveći ponos

Kolica
1/17

Komentara 3

GU
gumenakita
23:09 07.05.2024.

Ne razumijem,Njemacka i Austrija ne povlace takve produkte

SC
schumax
20:43 07.05.2024.

a što je s povratom zdravlja? pitam za one koji su konzumirali.. (btw na dnevnoj bazi nesto povlace i nikom nista..)

KE
keka56
17:39 07.05.2024.

Lijepo nas truju za naše novce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije