Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN JER JE ZLOSTAVLJAO BRATIĆE

Kao dijete bio žrtva seksualnog nasilja, pa i sam postao zlostavljač zbog čega je dobio četiri i pol godine

Prazna stolica u sudnici
Tino Juric/PIXSELL
07.05.2024.
u 10:00

"Žao mi i kajem se zbog toga što sam učinio" kazao je 24-godišnjak u sudnici

Mladić (24) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od četiri i pol godine zatvora zbog spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, mlađeg od 15 godina. Prema optužnici, teretio se da je  od listopada 2016. do svibnja 2018. u obiteljskoj kući na području Sisačko-moslavačke županije, u više od 20 navrata seksualno zlostavljao svog bratića kojeg je razodijevao, ljubio, dirao po spolovilu... Zlostavljanje je po optužnici počelo kada je žrtvi bilo devet godina, a počinitelju 16.

Osim toga, 24- godišnjak se teretio i da je tijekom kolovoza 2022. također seksualno zlostavljao svog drugog bratića kojem je tada bilo, također devet godina. I njega je razodijevao i ljubio po tijelu, dodirivao po spolovilu, tražio ga da njega dira po spolovilu... Optužnica protiv 24-godišnjaka je inače podignuta u veljači 2023., a tijekom suđenja 24-godišnjak je priznao krivnju.

"Žao mi i kajem se zbog toga što sam učinio" kazao je 24-godišnjak u sudnici. Tijekom suđenja reproducirani su iskazi žrtva te je provedeno vještačenje 24-godišnjaka, koji je i sam kao dijete bio seksualno zlostavljan. Počinitelj je u tom slučaju bio nepoznat, a nakon toga je 24-godišnjak bio ponižavan i odbačen od vršnjaka, te proizlazi iz nalaza vještaka, nije bio podržavan od obitelji.

POVEZANI ČLANCI:

To mu je sud kod izricanja nepravomoćne presude cijenio kao olakotno, a vještaci utvrdili i da je blago mentalno retardiran, da ima problema s kontrolom seksualnih nagona zbog traume koju je proživio. U vrijeme počinjenja djela bio je i smanjeno ubrojiv, što mu je također cijenjeno olakotnim, kao i priznanje, izraženo kajanje, neosuđivanost.... U prilog mu je išlo i to što su žrtve, odnosno njihovi roditelji apelirali na sud da ga se blaže kazni. Otegotnim mu je pak cijenjeno višestruko ponavljanje kaznenih djela.

 

FOTOGALERIJA Bravo za Brodskog heroja! Spasio vozača koje je s autom zapeo u vodi u podvožnjaku

Prazna stolica u sudnici Prazna stolica u sudnici
1/24

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije