Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIJUMČARENJE LJUDIMA

Dobio pet i pol godina jer je ostavio kombi da s ilegalnim imigrantima sleti u kanal

Policija ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
07.05.2024.
u 08:11

Dok je prevozio ilegalne imigrante, uočila ga je policijska patrola koja ga je pokušala zaustaviti. No umjesto da se na policijsko traženje zaustavi, on je povećao brzinu vozila

Mladić (24), državljanin Rumunjske na Općinskom sudu u Sisku, nepravomoćno je osuđen pet i pol godina zatvora zbog krijumčarenja ljudi. Prema optužnici, 24-godišnjak se teretio da je 23. studenog 2023., na neutvrđenoj lokaciji u blizini državne granice s BiH na području Sisačko-moslavačke županije, postupao prema uputama nepoznatog organizatora krijumčarenja ljudi. Drugim riječima, za novčanu nagradu od 100 eura prevozio više stranih državljana iako je znao da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Hrvatske. Dok je prevozio ilegalne imigrante, uočila ga je policijska patrola koja ga je pokušala zaustaviti. No umjesto da se na policijsko traženje zaustavi, on je povećao brzinu vozila. Nastavio je voziti sve dok nije naglo skrenuo s kolnika na travnatu površinu. Potom je usporio i iskočio iz vozila, dok se vozilo s ilegalnim imigrantima nastavilo kretati dok sve dok se nije prednjim dijelom zaustavilo u šumskom odvodnom kanalu.

Inače, prema statistikama MUP-a, ove je godine do 22. travnja uhićeno 720 krijumčara ljudima, dok ih je cijele 2023. uhićeno ukupno 1880 krijumčara ljudima i njihovih pomagača. Iz istih statistika proizlazi da su krijumčari su uglavnom bili državljani BiH, Hrvatske, Rumunjske, Ukrajine, Srbije, Moldavije i Bugarske, dok su pomagači uglavnom bili državljani Turske, Kosova, BiH, Albanije i Hrvatske.

 

GALERIJA Na mjestu za invalide, na nogostupu i pješačkom... pogledajte gdje su sve ostavljali limene ljubimce
Policija ilustracija
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije