Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi borilački uspjeh

Osam medalja za naše sambiste na Prvenstvu Europe, Novi Sad odličan organizator

Foto: Predrag Sarić/Meridian sport
1/4
15.05.2024.
u 09:39

Lea Katarina Gobec je u sportskom sambu osvojila broncu što joj je već peta medalja s najvećih natjecanja a najbolji rezultat ostvario je Patrik Sumpor u combat sambu (71 kg) koji je postao doprvakom Europe

Iz Novog Sada, s Prvenstva Europe u sambu, hrvatska reprezentacija vratila se s osam medalja. A to je, kazat će Mario Jurković (glavni tajnik Hrvatskog sambo saveza), povijesni uspjeh ostvaren baš na 15 godina od osnutka nacionalnog saveza u Lijepoj Našoj.

- Hrvatska reprezentacija je na Prvenstvu Europe bila pod vodstvom dvojice izbornika, Dejana Gunjavića koji je bio zadužen za combat sambo i Hrvoja Petranovića koji je vodio naše predstavnike u sportskom sambu. Na Prvenstvu su nastupila 523 natjecatelja iz 29 europskih zemalja a mi smo, po broju medalja, osvojili osmo mjesto u sveukupnoj konkurenciji - referirao je Mario Jurković na kojeg se nadovezao izbornik sportskog samba Hrvoje Petranović koji je izdvojio neke detalje:

- U sportskom sambu Lea Katarina Gobec osvojila je već petu medalju s velikih natjecanja. U combat sambu svoju veliku perspektivu demonstrirao je Luka Matošević koji je, premda još junior, osvojio seniorsku medalju. Inače, Novi Sad je kao u uvijek i ovaj put dobro organizirao natjecanje. Sjajni su to ljudi i uvijek nam je lijepo otići u Novi Sad jer budemo jako dobro prihvaćeni.

Najveći domet ostvario je Patrik Sumpor u combat sambu (drugo mjesto u kategoriji do 71 kg) a seniorski osvajači medalja, točnije bronci, bili su još: combat sambo: Dorina Borilović (80 kg), Luka Matošević (79 kg), Dario Grgić (preko 98 kg); sportski sambo: Lea Katarina Gobec (80 kg), Tin Straža (88 kg) i Dino-Dominic Sumpor (79 kg).

U juniorskoj konkurenciji, Lucija Baričević osvojila je treće mjesto u težinskoj skupini do 59 kilograma.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije