Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN MEČ

Usik u boksačkom meču stoljeća slavio protiv Furyja podijeljenom sudačkom odlukom

Foto: REUTERS
1/10
19.05.2024.
u 01:38

Bio je to sjajan meč koji je otišao u 12 rundi, a Ukrajinac je pobijedio odlukom sudaca.

Boks je nakon 25 godina dobio apsolutnog prvaka teške kategorije poslije ishoda borbe u Rijadu između Britanca Tysona Furyja i Ukrajinca Oleksandra Usika. U spektakularnoj borbi na kraju je slavio Usik.

Bio je to sjajan meč koji je otišao u 12 rundi, a Ukrajinac je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

- Slava Ukrajini! - rekao je Usik nakon borbe.

Fury je izjavio da je spreman za uzvrat u listopadu, a Usik je potvrdio da želi taj meč.

Usik je tako postao prvi neprikosnoveni ondosno jedini prvak u teškoj kategoriji nakon Lennoxa Lewisa, okrunjenog 1999. u Las Vegasu. Te godine, jedanaest godina nakon svog olimpijskog naslova u Seulu, Lewis je stigao do naslova pobijedivši na bodove protiv Evandera Holyfielda. 

1/82

Fury, 35-godišnji dvometraš, imao je neugodnu epizodu u pobjedi protiv MMA borca ​​Francisa Ngannoua u listopadu, ali od tada je skinuo višak kilograma i ima najbolju tjelesnu građu u životu. No, to mu večeras nije pomoglo.

S 37 godina, Usik, bivši apsolutni prvak u poluteškoj kategorije, također olimpijski pobjednik 2012., niži je od Britanca 15 centimetara, ali je već trijumfirao nad višim protivnicima, osobito dva puta protiv impozantnog Anthonyja Joshue. Sada je opet bio uspješan i tako postao najbolji teškaš svijeta.

Boksači su prije dvoboja imali neporažen učinak: 34 pobjede i jedan remi za Furyja, u usporedbi s 21 pobjedom u isto toliko mečeva za Usika.

 
 
 
 
 
Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
08:34 19.05.2024.

Hrgoviću, jesi li gledao meč?

Avatar Platonix
Platonix
02:07 19.05.2024.

Ovaj drugi sudac je iz HNL-a, 114:113 za Furya, koji meč je taj lopov gledao? Fury je nakon 9-e runde bježao da sačuva živu glavu, s iznimkom jednog dobrog udarca u tijelo, i vidio se strah u njegovim očima. Nakon meča kirvaj na ringu i cigo kaže kako je on pobijedio ali su presudili za Usyka zato što mu je zemlja u ratu. Usyk ga sada treba zavlačiti 5 g. sa rematchom. Žao mi samo što se onakav krakat i salat nije srušio 9-oj rundi.

MA
majeltomoguce
01:49 19.05.2024.

Odličan meč, svaka čast obojici! Mislio sam da ga Fury ima tamo u sredini meča, ali Usyk je potvrdio da je nesalomvljiv duh i krenuo je još jače. Ovo na kraju podjeljena odluka je smijurija teška i opet se pokazuje da je boks teško bolestan. S jedne strane je posta igračka bogatih i ne možeš se probiti ako nisi u TOP 5 - samo se vrte jedne te iste borbe i revanši, a onda i u tim borbama eto suci natežu ... kao da je postao WWE i kao da se sve režira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije