Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestrpljivo iščekivanje

Pogledajte kako glasati za Baby Lasagnu ako niste u Hrvatskoj tijekom Eurovizije

Foto: Renato Branđolica/HRT
1/36
07.05.2024.
u 18:45

Hrvatska se u prvoj polufinalnoj večeri Eurovizije natječe protiv predstavnika: Cipra, Srbije, Litve, Irske, Ukrajine, Poljske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbajdžana, Australije, Portugala i Luksemburga. Prvi put u polufinalima nastupa i zemlja domaćin te "Big 5", pa ćemo u prvoj večeri vidjeti i predstavnike Švedske, Velike Britanije i Njemačke.

Za svoje favorite mogu glasati gledatelji diljem svijeta, kao i oni u zemljama sudionicama. Gledatelji koji gledaju u zemljama sudionicama Eurovizije, mogu glasovati telefonom ili SMS-om. Također, može se glasovati putem službene aplikacije Eurovision Song Contesta (ESC) ili putem internetske stranice www.esc.vote.

Ako tijekom održavanja Eurosonga niste u Hrvatskoj, evo kako možete glasovati za Baby Lasagnu u 1. polufinalnoj večeri. Ove godine došlo je i do promjena u glasanju za veliko finale. Za zemlje sudionice glasanje u velikom finalu bit će otvoreno netom prije početka prve pjesme i trajat će između 25 i 40 minuta.

 

 

VEZANI ČLANCI:

 

FOTO: Korak do pobjede! Baby Lasagna ponovno skočio na kladionicama

1/41

 

"Rest of The World" ili države koje ne sudjeluju, imaju mogućnost glasati oko 24 sata za svoje omiljene pjesme, u dva navrata. Za njih će se glasanje otvoriti u ponoć na dan svake polufinalne i finalne večeri i trajat će do početka emisije uživo. Zatim se ponovno otvara u velikom finalu prije izvođenja prve pjesme s trajanjem od 25 do 40 minuta. U drugom polufinalu koje je na rasporedu u četvrtak, 9. svibnja, natjecat će se Malta, Albanija, Grčka, Švicarska, Češka, Austrija, Danska, Armenija, Latvija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška i Nizozemska, a vidjet ćemo preostale predstavnike "Big 5", Francusku, Italiju i Španjolsku.

Ova 68. Eurovizija održat će se u Švedskoj, u Malmö Areni, 7., 9. i 11. svibnja, nakon što je na prošlogodišnjem Eurosongu pobjedu odnijela njihova predstavnica Loreen. Gledatelje Hrvatske televizije očekuje prijenos dviju polufinalnih večeri u utorak i četvrtak, 7. i 9. svibnja, te finalna večer u subotu, 11. svibnja. Prijenos možete pratiti od 21 sat na Prvom programu HTV-a, Drugom programu HR-a te putem HRTi aplikacije.

 

VIDEO: Baby Lasagna otkrio svoje rituale prije izlaska na pozornicu

 

Komentara 1

TR
tratincica68
19:41 07.05.2024.

Sutra ujutro nitko nece znat za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije