Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Održan veliki humanitarni koncert EMPATI&JA – BUDIMO PODRŠKA u zaštiti mentalnog zdravlja djece i mladih

EMPATI&JA – BUDIMO PODRŠKA
Foto: Dražen Kokorić
1/12
07.05.2024.
u 16:37

Matija Cvek, Lorena Bućan, Marko Tolja i Mia Dimšić, svojim su emotivnim nastupom razgalili punu dvoranu Vatroslav Lisinski

Emotivna priča o potrebi osvještavanja važnosti mentalnog zdravlja djece i mladih, sinoć je koncertom Matije Cveka, Marka Tolje, Mie Dimšić i Lorene Bućan u Koncertnoj dvorani Vartoslav Lisinski, okupila sve one koji su kupnjim karata i donacijama podržali nastojanja da se poduzmu koraci u smjeru očuvanja mentalnog zdravlja djece i mladih.

Radoslav Barišić Predsjednik Rotary Club 1242 Zagreb
Foto: Dražen Kokorić

Humanitarnu akciju pokrenuo je Rotary Club 1242 Zagreb, kako bi proširili humanitarno djelovanje i nastavili pružati pomoć lokalnoj zajednici. Pod zajedničkim nazivom Pokaži ljubav, Rotary 1242 pokreće akcije pomoći najranjivijim skupinama društva.

Predsjednik Rotary-a Radoslav Barišić, zahvalio je svima prisutnima na prepoznavanju važnosti teme mentalnog zdravlja i naglasio važnost njegovanja empatije kao jedne od najljepših ljudskih osobina koja će i nama i našoj djeci i mladima ovaj svijet učiniti ljepšim i zdravijim mjestom.

prim. dr. sc. Aleksandra Klobučar, dr. med.Pročelnik Poliklinke za dječju i adolescentnu psihijatriju
Foto: Dražen Kokorić

Sve aktivnosti ove akcije usmjerene su prema zaštiti mentalnog zdravlja djece i mladih u Klinici za dječje bolesti Zagreb - Poliklinici za dječju i adolescentnu psihijatriju s dnevnom bolnicom.

Prikupljena sredstva korisiti će se za unapređenje terapijskih mogućnosti Poliklinike za dječju i adolescentnu psihijatriju Klinike za dječje bolesti Zagreb, koja skrbi o mentalnom zdravlju djece i mladih kroz ambulante, dnevnu bolnicu i unutar Klinike na pedijatrijskim i kirurškim odjelima. „Mi u Poliklinici nismo očekivali ovako velik odaziv, jako nam puno znači ova podrška! Hvala Rotary zajednici koja nam je donijela jedan dodatni entuzijazam i vjetar u leđa, te ovu akciju učinila puno većom nego što smo to očekivali!“ izjavila je Dr Aleksandra Klobučar u svom pozdravnom govoru i pozvala sve okupljene da uživaju u maloj večernjoj glazboterapiji Marka Tolje, Mie Dimšić, Lorene Bućan i Matije Cveka.

Foto: Dražen Kokorić

Pjevačica Mia Dimšić koju djeca naprosto obožavaju, puna je razumjevanja za njih i izazove kojima su djeca izložena, od mobilnih uređaja nadalje. Mišljenja je da su Empatija, suosjećanje nešto što svoj djeci treba približiti, sada više nego ikada prije.

Foto: Dražen Kokorić

Foto: Dražen Kokorić

Foto: Dražen Kokorić

Foto: Dražen Kokorić

Veliko hvala svima koji su pomogli da ovaj koncert bude više od glazbenog događaja!

https://www.facebook.com/empatiija

instagram.com/empati_i_ja

https://empati-i-ja.info

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije